duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTKelemen Hunor, întrebat cine urcă primul pe scaunul de premier: Nu se...

Kelemen Hunor, întrebat cine urcă primul pe scaunul de premier: Nu se ştie încă. E înghesuială mare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, după o nouă serie de negocieri între PNL, PSD şi UDMR, că încă nu se ştie care dintre partide va da primul premierul în cazul în care va fi agreată ideea guvernării prin rotaţie.

Liderul UDMR a avertizat că sunt slabe şanse ca negocierile PNL – PSD – UDMR de formare a coaliţiei de guvernare să se finalizeze la sfârşitul acestei săptămâni.

Întrebat despre cine va fi persoana care va urca prima pe fotoliul de şef al executivului, Kelemen Hunor susţine că încă nu a înţeles, pentru că „e înghesuială mare”.

Întrebat dacă sunt şanse ca până la sfârşitul săptămânii negocierile să fie finalizate. Liderul UDMR a replicat:

„După cum vedeţi, astăzi se va decide dacă acceptă ideea de rotaţie. După care urmează ‘cine-i primul’ şi apoi urmează ‘cine-i persoana’. Deci, din punctul meu de vedere, o coaliţie foarte complicată să fie funcţională, indiferent cine este, premierul trebuie să fie unul dintre preşedinţii de partid, altfel nu va merge. Apoi, indiferent cine este premierul, ceilalţi doi trebuie să fie în Guvern. Trebuie să lase orgoliile la o parte şi ego-ul un pic mai mic. Dacă nu, iarăşi vom avea o problemă de funcţionalitate. Dacă toţi liderii sunt în Guvern, se pot lua deciziile politice şi administrative în Guvern şi asta este dorinţa noastră”, a precizat președintele UDMR.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente