duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEATENȚIE: La intrarea în Orăștie dinspre Deva, ISU face un EXERCIȚIU de...

ATENȚIE: La intrarea în Orăștie dinspre Deva, ISU face un EXERCIȚIU de simulare a unui ACCIDENT MAJOR

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara a transmis următoarea INFORMAȚIE DE PRESĂ: Astăzi, începând cu ora 10.30, va avea loc un exercițiu cu mijloace și forțe în teren.

Tema exercițiului este: „Gestionarea situațiilor de urgență generate de ACCIDENT MAJOR PE CĂILE DE COMUNICAȚII RUTIERE”.

Exercițiul se va desfășura în Orăștie, la intrarea dinspe Simeria, dar vor participa forțe și mijloace tehnice ale ISU Hunedoara din Orăștie, Deva, Simeria și Hunedoara, la care se adaugă echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratelor de poliție și jandarmi, Crucea Roși și alte instituții ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În timpul deplasării spre locul exercițiului, autospecialele de intervenție se vor deplasa folosind semnalele acustice și luminoase.

Populația nu trebuie să se îngrijoreze, fiind doar un exercițiu.

Sursa: ISU Hunedoara

ACTUALIZARE

COMUNICAT DE PRESĂ – ISU HUNEDOARA

Un exercițiu complex, cu forte și mijloace în teren, s-a desfășurat astăzi, la Orăștie, în organizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Exercițiul a urmărit „Gestionarea situațiilor de urgență generate de un accident major produs pe căile de comunicații rutiere.

Conform scenariului, în data de 27 iulie 2023, ISU Hunedoara a fost sesizat, în urma unui apel prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență, 112, despre producerea unui accident rutier între 3 autovehicule (un microbuz și 2 autoturisme), ce a avut loc pe DN 7, la intrarea în localitatea Orăștie, dinspre Deva. Din cele relatate de apelant, mai mulți pasageri, dar și conducătorii auto au rămas încarcerați.

După intervenția pompierilor salvatori, a echipajelor SMURD și ale ambulanței, toate victimele au fost evaluate, după triajul care a avut loc la Punctul Medical Avansat.
În urma evenimentului au rezultat 15 victime, dintre care pentru două dintre ele s-a constatat decesul.

Exercițiul intern județean a avut drept scop antrenarea structurilor de intervenție din cadrul ISU Hunedoara, cu implicarea forțelor și mijloacelor în terenprivind capacitatea de răspuns, cu utilizarea reală a sistemelor de comunicații și pregătirea structurilor de coordonare-conducere și de management al intervenției.

De asemenea, s-au verificat timpii de răspuns și modul de acțiune ale forțelor de intervenție în situația producerii unui accident major pe căile de comunicație terestre.

La exercițiu, alături de salvatori din cadrul ISU Hunedoara, au participat echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, ale poliției și jandarmeriei, dar și reprezentanți ai instituțiilor care fac parte din C.J.C.C.I. (Comitetul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției), care a fost operaționalizat, conform scenariului, în urma accidentului pentru care s-a activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit evaluării rezultatelor exercițiului, în cele 3 etape ale intervenției, reacție imediată, stabilizare și revenire succesivă, s-a constatat o colaborare și coordonare eficientă între forțele participante, iar timpii de răspuns au fost foarte buni.

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente