luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEINVESTIȚIE la Băcia: linie de producție piese și componente auto pentru Volkswagen,...

INVESTIȚIE la Băcia: linie de producție piese și componente auto pentru Volkswagen, 400 noi locuri de muncă

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a anunțat astăzi realizarea unei noi investiții în județul Hunedoara. În comuna Băcia va fi deschisă, în cel mai scurt timp, o linie de producție care va asigura piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen. Investiția va fi făcută de o companie chineză și va asigura, în prima fază, 400 de locuri de muncă.

”În această dimineață, am avut bucuria de a primi la Consiliul Județean Hunedoara o delegație formată din reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, respectiv doamna Min Chen – CEO și domnul Chuck Guo – Managing Partener, ai Bank of China Romania, domnul Lixin Guo – Director General și Lexuan Li – Departamentul Corporații, însoțiți de primarul comunei Băcia, Florin Alba, și directorul CT Park Deva, Cosmin Bolfoș.” – a scris președintele C.J.Hunedoara, Laurențiu Nistor, pe pagina sa de Facebook.

.

”Am fost informat despre intențiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producție care va asigura piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii șase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor.

Investiția companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcțională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcționare aproximativ 400 de locuri de muncă.

Județul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini pentru forța de muncă disponibilă, infrastructura de transport și poziționarea geografică. Sunt avantaje de care, dacă cei interesați vor ține cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unități de producție va crește.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piața forței de muncă, vor contribui la creșterea nivelului de atractivitate al județului Hunedoara, pentru noi investiții.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente