joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTInsula Șerpilor a căzut în mîinile Rusiei

Insula Șerpilor a căzut în mîinile Rusiei

Volodimir Zelenski: Toți polițiștii de frontieră ucrainieni de pe Insula Șerpilor au fost uciși

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie, a declarat Poliția de Frontieră a Ucrainei, potrivit CNNComunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că toți polițiștii de frontieră aflați pe insulă au fost uciși în atacul rușilor.

Pe internet a apărut o înregistrare audio despre care se crede că ar fi un schimb de replici între soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră și un ofițer al Marinei Ruse de pe o navă militară, potrivit CNN.

În audio, ofițerul rus spune: “Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”.

Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii!” (”Russian warship, go fuck yourself!”)

Insula Șerpilor, teritoriul deținut de Ucraina și aflat la doar câteva zeci de kilometri de teritoriul României, a fost ocupată de trupele ruse, potrivit ministerul ucrainean de Interne.

”Contactul cu soldații de pe Insulă a fost pierdut. Insula Șerpilor a fost capturată. Serviciul de Frontieră de Stat continuă să acționeze activ alături de Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională pentru a opri inamicul care ne-a atacat insidios țara. Victoria va fi a noastră”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente