vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEHeiuș, șeful ANAF: ”Verificările făcute de Fisc se fac numai în baza...

Heiuș, șeful ANAF: ”Verificările făcute de Fisc se fac numai în baza unor analize de risc. E un mecanism pe care eu l-am impus”

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a participat, miercuri, la ediția a II-a a Forumului Business In Argeș și a susținut o conferință de presă la Pitești, ocazie cu care a anunțat o nouă manieră de lucru a inspectorilor ANAF.

Heiuș: ”De ce să mă duc şi să-mi trimit oamenii, care oricum sunt puţini, şi să stau câteva luni la o firmă şi să constate că nu aveam ce să caut acolo?”

Întrebat dacă inspectorii fiscali vor mai face controale la compania cu capital majoritar austriac OMV, şeful ANAF a răspuns că verificările făcute de Fisc se fac numai în baza unor analize de risc. 

”Toate firmele vor fi controlate doar pe baza unei analize de risc şi doar atunci când va fi nevoie.

Ăsta este un mecanism pe care eu l-am impus şi insist foarte mult pe el: niciun inspector al ANAF-ului nu trebuie să mai ajungă la un agent economic, indiferent cum îl cheamă pe acel agent, dacă nu are în spate făcută o fişă din care să rezulte o analiză de risc din care practic să se identifice din birou că există riscuri ca acea firmă să încalce legea.

De ce să mă duc şi să-mi trimit oamenii, care oricum sunt puţini, şi să stau câteva luni la o firmă şi să constate că nu aveam ce să caut acolo?

Dacă, în cazul OMV-ului, din analizele pe care le facem vor rezulta că există elemente care să ducă la un risc ridicat, da, vom face controale în continuare”, a spus Lucian Heiuş.

Compania austriacă OMV e bună de plată: 120 milioane de euro, taxate de inspectorii Antifraudă

”Antifrauda a identificat şi a şi întocmit deja procesul-verbal de control, urmează să fie făcută verificarea în documentare şi emisă decizia de impunere, 581 de milioane de lei, aproximativ 120 de milioane de euro pentru Fondul de Tranziţie Energetică. (…)

În urma verificărilor care au fost făcute s-a constatat că pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie anului trecut modul în care au calculat această contribuţie la Fondul de Tranziţie Energetică, care este altceva decât taxa de solidaritate, au fost câteva erori şi erorile s-au cumulat în 120 de milioane de euro. Şi eu sunt convins că vor fi plătite”, a afirmat Lucian Heiuş în conferința de presă.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente