luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEÎNCHISOARE de la 1 la 5 ani pentru micii fermierii care își...

ÎNCHISOARE de la 1 la 5 ani pentru micii fermierii care își fac singuri tratamente fitosanitare în fermă

O ordonanță de urgență semnată de ministrul Agriculturii Petre Daea instaurează pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani și amenzi de până la 15.000 de lei pentru micii fermieri care aplică tratamente de protecția plantelor, aici fiind incluse tratamente cu erbicide, insecticide, fungicide și chiar regulatori de creștere. – anunță Agrointel.

Prin actul normativ publicat de Ministerul Agriculturii și semnat de ministrul Petre Daea, toți producătorii agricoli care nu sunt fiscalizați nu vor mai avea dreptul să își lucreze, practic, pământul dacă nu fac contract cu o firmă care prestează servicii agricole.

Pentru fitofarmacii, OUG restricționează comercializarea produselor de protecția plantelor care au ambalaje de peste 1 kilogram sau 1 litru.

Ministerul Agriculturii a publicat marți seara, 22 noiembrie, un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea şi prestarea de servicii cu produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României.

Spre deosebire de alte acte normative puse în dezbatere de către MADR, acest text legislativ este deja semnat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și probabil a plecat deja spre avizare în această formă și către celelalte ministere pentru aviz.

Sursa: Agrointel

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente