marți, mai 7, 2024
No menu items!
AcasăOPINIIBună dimineața la cafeluță. Mireasa gonflabilă

Bună dimineața la cafeluță. Mireasa gonflabilă

În orașul meu a apărut o mireasă gonflabilă.

Ea poate fi închiriată și purtată prin județ la evenimente: o târnosire de biserică, o colectă în scopuri umanitare, o șezătoare, o nedeie, un miting politic, cam orice unde se adună lume.

Oamenii se bucură să vadă mireasa gonflabilă. E ca nebunul satului, o prezență simpatică, mucalită și inofensivă, stârnește zâmbete și se crede că ar aduce noroc.

Mireasa gonflabilă e purtată cu rândul de închirietorii ei prin lume, cu alai, dar nu tot timpul și nu oriunde. Ca orice mireasă, gonflabila nu trebuie să se afle în același timp și în același loc cu o mireasă normală, căci, se știe, asta aduce ghinion. De aceea se evită ca miresele.

Mireasa gonflabilă e profitabilă.

Dacă ai ajuns la sapă de lemn, sărac lipit pământului, te uiți pe geam și suflă crivățul, atunci închiriezi mireasa gonflabilă, nenea, și faci nuntă cu dar. Când calculezi bine toate cheltuielile și toate cotizațiile de la meseni, trebuie să-ți dea cu plus, la final.

Riscul aici este ca mireasa gonflabilă să-și ia viteză taman înainte de ospăț, după ce ai plătit sala, meniul și muzicanții. Și să i se rupă de calculele tale, cum i s-a mai rupt. Rămâi cu lașca rece și găina sleită în oală.

Caz în care te faci de mare rușine, atât față de nuntași cît și, mai ales, față de nași. Nași pe care i-ai convins, cu greu, că mireasa gonflabilă n-o fi ea fată mare, că nu e, dar e damă de caracter și n-a lăsat cu buza umflată zece miri, când le era ălora lumea mai dragă. Nașii s-au lăsat pe mâna ta și s-or face de ocară. Nasol, pentru că nașii nu uită și nu iartă.

Caz în care nu mai e bal și toată lumea merge la spital. Ca la o gonoree în masă. Ca la peştele pomană de la mănăstire.

Doar mireasa gonflabilă își vede de drum spre al doișpelea mire. După cum se așteaptă toată lumea să și facă. Senină.

Pronosticul meu? Lângă Şoşoacă.

Alin Bena

DE ACELAȘI AUTOR:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente