sâmbătă, mai 11, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieIlie Bolojan i-a dat lui Florin Oancea rețeta succesului: "Stomac tare, ține...

Ilie Bolojan i-a dat lui Florin Oancea rețeta succesului: „Stomac tare, ține cocoașa!”

Prezent în emisiunea televiziunii Info HD, primarul Devei, Florin Oancea, a spus ce sfaturi i-a dat Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea, actual președinte al Consiliului Județean Bihor, cu ocazia recentei vizite a acestuia la Deva.

Dragoș Pascuta, moderator Info HD: Domnule primar, recent ați avut vizita domnului Ilie Bolojan, împreună cu doamna, ați spus că sunteți prieteni, ați postat fotografii. Am văzut unele comentarii pe Facebook: pe când și la Deva cum e la Oradea?

Florin Oancea, primarul municipiului Deva: Am ce învăța de la Ilie Bolojan, un om dedicat administrației publice locale, care a făcut performanță, a plecat de la minus când a ajuns prima dată primar. Și uite unde a ajuns după trei mandate, 12 ani, uite unde este Oradea acum.

Mi-a zis Ilie: Florine, stomac tare, ține cocoașa! Și te-njură cât te-njură, tu mergi înainte.

Până se va finaliza o lucrare, te vor înjura toți de-aici, de pe centru (că a fost cu mine pe Centrul Istoric), că le-ai deranjat afacerile, le scade vadul. Și este o realitate, nu știu dacă mă înjură sau nu, dar sunt nemulțumiți. Te vor înjura, sau poate nu, cei care erau obișnuiți la promenadă să meargă spre Parc. Sau vor fi nemulțumiți din nu știu ce cartier.

Cât timp, Florine? –  mi-a zis. Până vei finaliza lucrările. Dacă te duci cu acest proiect până în 2024, să nu mai candidezi! Pentru că nu e singurul proiect, vor veni multe șantiere în toată Deva. Și atunci, normal că prima reacție a oamenilor este să se simtă deranjați, ies din zona de confort: băi, și primarul ăsta, numai spărturi, numai spărturi!

Dar, în momentul în care ai un termen rezonabil, informezi corect – și de-aia vă spun încă o dată, dragi deveni: în noiembrie se vor finaliza lucrările! – la final vor fi mii de oameni care vor spune: băi, a meritat acest efort!

Inclusiv cum le spun eu celor care au spații comerciale pe Centrul Istoric: știu că vă este greu, mă doare sufletul, facilități, cât îmi permite legea vă dau, peste lege nu am cum să vă dau. Dar rețineți că, din decembrie, pentru următorii zeci de ani, va fi cea mai frumoasă zonă, iar ce-ați pierdut în acest an cu șantierul, veți câștiga mult mai mult prin vadul care se va crea după finalizarea lucrărilor. Și așa se va întâmpla în fiecare cartier.

Și pentru că m-ați întrebat de Ilie Bolojan, ca să vedeți minciuna unora: domne, a venit numai în campanie! A venit de multe ori, nu mediatizez eu de câte ori merg eu la Oradea la el, cu familia, sau vine el la Deva. Sunt vizite oficiale și vizite private, în weekend. El a venit acum într-un weekend cu soția.

Mi-a spus următorul lucru: vin la tine la Deva, că nu merge la mulți primari, el nu e așa, mai extrovertit. Vine la mine și merge la primarul de la Reșița (Ioan Popa – n.n.), cu familia – și invers.

Mi-a zis Ilie Bolojan: ești pe drumul bun, continuă! Caută proiecte! Nu fi politician, fii om de administrație. Și am spus-o, repet, 80 la sută sunt om de administrație, 20 la sută, numai, sunt politician. Fii om de administrație. Demarează toate șantierele! Absoarbe toți banii din contracte.

Nu gândi ca marea majoritate a politicienilor: suntem în 2022, peste doi ani sunt alegeri, ce pot să fac în 2022 fac, în 2023 dacă pot să finalizez ceva, mă canalizez pe două-trei lucrări și restul ce fac, tund iarba și vopsesc borduri? Nu! Deva să fie plină de șantiere! Dacă îți pierzi mandatul și nu te mai vor devenii, măcar tu ai sufletul împăcat că lucrările, cine vine după tine, noul primar, dacă vor devenii, cu noul Consiliu Local, au o singură obligație: să finalizeze ce ai început tu!

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente