joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTATENŢIE! CAD STÂLPI, COPACI, ACOPERIŞURI: Iarnă cu probleme în sudul judeţului Hunedoara

ATENŢIE! CAD STÂLPI, COPACI, ACOPERIŞURI: Iarnă cu probleme în sudul judeţului Hunedoara

Căderile însemnate de zăpadă din ultima noapte au dus în unele zone ale județului Hunedoara la îngreunarea coronamentului arborilor și la căderea acestora.

Astfel, la Lupeni, un copac a căzut sub greutatea zăpezii și în cădere a agățat cablurile de electricitate ale unui stâlp, care s-a prăbușit, la rândul său, peste un autoturism parcat în imediata apropiere.

Foto: C.C., proprietara autoturismului avariat

Pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni s-au deplasat de urgență la locul solicitării, au segmentat și au îndepărtat materialul lemnos, asigurând zona pentru a preveni orice altă situație nedorită.

În urma acestui eveniment nicio persoană nu a fost rănită și nu au fost afectați consumatorii casnici de energie electrică.

Foto: C.C., proprietara autoturismului avariat

Atenționarea meteorologică COD GALBEN de ninsoare și vânt puternic este valabilă în județul Hunedoara până duminică dimineața, la ora 10:00.

Sâmbătă dimineaţa, pe DN 66A – Valea Jiului se circulă în condiții de iarnă şi se acționează cu două utilaje cu material antiderapant.

În prima parte a zilei de vineri, pompierii petroșeneni au acționat pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de ninsoarea abundentă

FOTO: ISU Hunedoara

Astfel, în localitatea Paroșeni, pe DN 66A, un copac a căzut pe carosabil, fiind afectate și firele de electricitate. Sensul de circulație Vulcan – Lupeni a fost blocat.

În urma intervenției pompierilor militari, materialul lemnos a fost segmentat și degajat, traficul fiind reluat în condiții normale.

Vineri seara, un bărbat a fost rănit după ce acoperișul s-a prăbușit peste el, sub greutatea zăpezii

Acoperișul unei anexe situate în localitatea Vulcan s-a prăbușit sub greutatea zăpezii, vineri seara, în jurul orei 20:00.

Foto: ISU Hunedoara

Echipajele operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, ajunse la locul evenimentului, au constatat faptul că un bărbat a fost surprins sub dărâmături.

Deși drumul a fost greu accesibil din cauza ninsorii abundente, printr-o intervenție promptă, salvatorii au extras victima în siguranță.

Bărbatul de 56 de ani era conştient și cooperant, a fost evaluat la fața locului de către paramedicii SMURD și transportat la spitalul din Lupeni, pentru investigații de specialitate.

Sursa: ISU Hunedoara/IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente