test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEGrădiniță VANDALIZATĂ în Hunedoara. Mesajul scris de agresori: COPIII NOȘTRI NU SUNT...

Grădiniță VANDALIZATĂ în Hunedoara. Mesajul scris de agresori: COPIII NOȘTRI NU SUNT HOMOSEXUALI

Faţada grădiniţei „Piticot” a fost vandalizată. Se fac cercetări pentru identificarea autorilor faptei – a anunțat Primăria Hunedoara, luni dimineața.

În noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 iunie 2022), faţada Grădiniței „Piticot” din Hunedoara, unitate de învăţământ aflată în proces de reabilitare şi modernizare, a fost vandalizată de persoane deocamdată necunoscute.

Se pare că persoanele care au făcut acest gest au fost deranjate de faptul că patru porţiuni ale faţadei au fost colorate în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului.

Ideea a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual. Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior).

„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!). Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine.

Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale.

Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Poliţia Locală Hunedoara a efecuat o verificare prealabilă, iar Poliţia Municipiului Hunedoara efectuează acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Sursa: Primăria Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente