luni, aprilie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAcoperișuri smulse, drumuri blocate, oameni fără curent electric. FURTUNA de azi-noapte a...

Acoperișuri smulse, drumuri blocate, oameni fără curent electric. FURTUNA de azi-noapte a răvășit județul Hunedoara

Furtuna de COD ROȘU și COD PORTOCALIU care a traversat județul Hunedoara în noaptea de vineri spre sâmbătă a produs numeroase pagube materiale. Până la orele 08:00 ale dimineții de sâmbătă, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-au primit 40 de apeluri prin care se solicita intervenția echipajelor operative.

La Călan, două acoperișuri de bloc au fost smulse de rafalele de vânt puternic, unele dintre ele căzând peste cablurile de la rețeaua electrică.

La Hațeg, acoperișul unei case a fost smuls de vânt și a căzut peste 2 autoturisme aflate în parcarea din apropiere.

Au fost afectate 17 localități

Pe parcursul nopții, 60 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în 17 localități: Deva, Petroșani, Călan, Hațeg, Sarmizegetusa, Teliucu Inferior, Teliucu Superior, Lăpugiu de Jos, Ohaba, Ilia, Fizeș, Boholt, Salasu de Sus, Paroș, Orăștioara de Sus, Chitid și Bretea Mureșană.

Acoperișuri smulse de vânt și copaci căzuți pe șosele

Au fost afectate 3 structuri de acoperiș (dislocate și căzute pe alte construcții sau pe autoturisme), 15 copaci au căzut pe căi rutiere, au fost semnalate 2 avarii la rețele stradale de energie electrică (risc incendiu) și 1 curte a fost inundată.

Oamenii au rămas fără curent electric

Din informațiile primite de la distribuitorul de energie electrică, 4.350 de consumatori au fost afectați (situația este în dinamică funcție de activitatea echipelor din teren).

Drumuri județene blocate

De asemenea, circulația a fost restricționată DN 68 Hațeg – Caransebeș și alte 8 drumuri județene au fost blocate.

Intervențiile pompierilor continuă și la această oră

La ora prezentei informări (sâmbătă, ora 09:30 – n.n.), 4 intervenții sunt în desfășurare, pompierii acționând pentru segmentarea și înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil în localitățile Peșteana, Bretea Streiului și Petroșani și pentru remedierea unei situații de urgență semnalată în localitatea Zeicani, unde mai multe fire de curent electric sunt desprinse de pe stâlpii de electricitate (la acest caz a fost solicitată intervenția echipei tehnice a distribuitorului de energie).

ACTUALIZARE ora 10:15 – sunt 4.211 abonați fără curent electric

Ora 10:15 – conform datelor primite de la reprezentanții ENEL, în județul Hunedoara sunt 6 linii de medie tensiune afectate și 4. 211 clienți fără energie electrică, astfel:
GHELARI – 29
TOTESTI – 5
DENSUS – 817
SALASU DE SUS – 647
RACHITOVA – 430
HATEG – 329
PUI – 450
TOPLITA – 321
BERIU – 381
CALAN – 447
TELIUCU INFERIOR – 65
BOSOROD – 196
BAITA – 92
ORASTIOARA DE SUS – 196
Echipajele ENEL din teren intervin pentru remedierea problemelor. – a transmis ISU Hunedoara.

Pentru fenomenele meteorologice periculoase (Cod Roșu) care au fost prognozate pentru această noapte, s-au emis 2 mesaje RO-ALERT, pentru zonele vizate.

.
.
.
.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente