duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTDeva: Colonelul (r) Viorel Demean, fost şef al ISU Hunedoara, s-a împuşcat...

Deva: Colonelul (r) Viorel Demean, fost şef al ISU Hunedoara, s-a împuşcat în piept cu propriul pistol

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a fost sesizat astăzi, în jurul orei 10:30, prin apelul de urgență 112, de către o femeie cu privire la faptul că soțul acesteia s-ar fi împușcat accidental în piept (in zona toracelui) cu pistolul pe care îl deține legal, în timp ce se afla la locuința acestuia din Deva.

Bărbatul, în vărstă de 47 de ani, a fost preluat de un echipaj medical în stare stabilă și transportat la Spitalul Municipal Deva, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Polițiștii au întocmit, în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor si continuă cercetările, in vederea stabilirii circumstantelor producerii evenimentului. – a comunicat, miercuri dimineaţa, IPJ Hunedoara.

Cine este „bărbatul de 47 de ani” care s-a împuşcat în piept

Bărbatul care s-a împuşcat în piept este colonelul (în rezervă) Viorel Demean, fost șef al ISU Hunedoara.

Viorel Demean a predat comanda ISU Hunedoara la începutul lunii decembrie (9 decembrie), la câteva zile după ce procurorii DNA au început să-l cerceteze într-un dosar de corupție.

ACTUALIZARE miercuri, ora 14:30 – Viorel Demean a fost preluat de un elicopter SMURD şi va fi transportat la Spitalul Municipal din Timişoara.

Elicopterul SMURD de la Caransebeş a aterizat la Deva, în curtea IPJ Hunedoara, în jurul orei 14:30 şi a decolat după câteva minute, în direcţia Timişoara, avându-l la bord pe Viorel Demean. Starea acestuia este stabilă, medicii de la Spitalul din Deva au reuşit să oprească hemoragia.

De ce este cercetat fostul șef al ISU Hunedoara de procurorii DNA

Conform  Gazeta de Dimineaţă, Viorel Demean, fostul șef al ISU Hunedoara, este cercetat de procurorii DNA într-un dosar de corupție. Pe lângă Viorel Demean este cercetată și Cristina Marton, inspectorul-șef adjunct de la ITM Hunedoara. 

Potrivit sursei citate, procurorii au ridicat din sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara mai multe documente, calculatoare și telefoane ale unor persoane implicate în activitatea vizată de cercetări.

Mai exact, magistrații cercetează un fals în REVISAL – registrul de evidență al salariaților, fals realizat chiar de către inspectorii de muncă. Aceste modificări în datele de angajat ale inspectorului-șef ar fi contribuit la favorizarea acestuia în procedura de pensionare. Viorel Demean susține că pensionarea nu are legătură cu cercetările DNA, însă admite că a fost audiat și el și mai mulți colegi de-ai acestuia din ISU Hunedoara.

NOTĂ*:

La 9 decembrie 2022, colonelul Viorel Demean preda comanda ISU Hunedoara şi trecea în rezervă. Toată acestă schimbare părea făcută „pe repede înainte”. Puţini au cunoscut motivele trecerii în rezervă a colonelului Demean, la vârsta de doar 47 de ani.

„Accidental”

Un colonel, la activ cu zeci de trageri cu arma în poligon, de 27 de ani în structurile MAI, fost comandant al unei instituții cu reguli militare (ISU Hunedoara) timp de 13 ani, schimbat de două săptămâni de la comandă şi pensionat rapid (trecut în rezervă), la vârsta de 47 de ani, cercetat de la începutul lunii decembrie de DNA într-un dosar de corupție, își descarcă „accidental” propriul pistol îndreptat spre inimă, in această dimineață.

Pare ceva în neregulă?

Vom reveni, cu siguranță. (A.B.)

*Nota, marcată distinct în cadrul articolului (culoare roşie), reprezintă zona de opinie a editorilor. Newshd.ro face o separare netă a faptelor de opinii, conform principiului fundamental al presei clasice: „Faptele sunt sfinte, opinia e liberă”.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente