joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEREACŢIE: Primarul Devei, Florin Oancea, se implică în scandalul zilei din gimnastică

REACŢIE: Primarul Devei, Florin Oancea, se implică în scandalul zilei din gimnastică

Demisia campioanei mondiale Gina Gogean din funcţa de antrenoare a lotului naţional de gimnastică şi acuzaţiile grave pe care le-a făcut la adresa Federaţiei Române de Gimnastică au determinat reacţia primarului Devei, Nicolae-Florin Oancea. Acesta a avut o luare de poziţie tranşantă, în scurt timp, pe pagina sa de Facebook.

„Cer conducerii Federației Române de Gimnastică și Ministrului Sportului, Eduard Novak, să se implice în rezolvarea cât mai rapidă a acestei situații și să acorde sprijinul necesar pentru ca activitatea lotului național de senioare de la Deva să continue, iar Gina Gogean să revină urgent în sala de gimnastică de la poalele Cetății, acolo unde îi este locul!” – a scris primarul Devei, Florin Oancea, pe pagina de socializare.

Iată textul integral al intervenţiei primarului Oancea:

Comunicat de presă

„Am aflat cu stupoare decizia multiplei campioane olimpice Gina Gogean, antrenoare la lotul național de gimnastică aflat în pregătire la Deva, de a se retrage din calitatea pe care a avut-o în colectivul tehnic.

Decizia vine, așa cum chiar Gina Gogean a declarat, ca urmare a tracasărilor și a umilințelor pe care fosta mare campioană le-a suferit în ultimele luni, de când coordonarea lotului a fost preluată de un antrenor venit din Olanda.

Fiind un iubitor al gimnasticii, cunosc în amănunt eforturile pe care fosta mare gimnastă Gina Gogean le-a făcut pentru a aduce României medalii de la marile competiții internaționale. Cunosc și faptul că, în ultimii ani, domnia sa, împreună cu colegii din echipa tehnică, a adus, cu gimnastele din proiectul “Țară, țară, vrem campioane!”, medalii de la Campionate Europene, mondiale și din alte competiții importante.

Nu pot să fiu de acord cu faptul că un bun profesionist, un antrenor care își iubește meseria, care și-a sacrificat ani buni pentru a face performanță și pentru a le pregăti temeinic pe sportivele din lotul național nu este susținut de către cei care coordonează activitatea din această disciplină olimpică!

Ca primar al municipiului Deva, capitala gimnasticii mondiale în ultimii ani și oraș care a sprijinit necondiționat activitatea lotului național, a gimnastelor și a antrenorilor, nu pot fi, de asemenea, de acord cu modul în care s-a dorit îndepărtarea antrenorului Gina Gogean.

Fosta mare gimnastă, cetățean al urbei noastre, este un om deosebit, un profesionist respectat și iubit de toți cei care o cunosc.

Cer conducerii Federației Române de Gimnastică și Ministrului Sportului, Eduard Novak, să se implice în rezolvarea cât mai rapidă a acestei situații și să acorde sprijinul necesar pentru ca activitatea lotului național de senioare de la Deva să continue, iar Gina Gogean să revină urgent în sala de gimnastică de la poalele Cetății, acolo unde îi este locul!”

Florin Oancea

Primarul municipiului Deva

CE ACUZAŢII GRAVE a făcut campioana mondială Gina Gogean CITIŢI AICI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente