vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEFemeie înțepată de un SCORPION după ce a cumpărat banane de la...

Femeie înțepată de un SCORPION după ce a cumpărat banane de la Lidl

Autoritățile au intrat în alertă după ce o ieșeancă a ajuns la spital înțepată de un scorpion care a traversat Oceanul, venind din Ecuador (America de Sud), cu un transport de banane.

Femeia a cumpărat în urmă cu câteva zile câteva banane de la magazinul Lidl din Bucium, iar scorpionul și-a făcut loc printre fructe, potrivit  publicației 7 IAȘI.

Spre seară, aceasta a ajuns acasă, iar scorpionul a scăpat neobservat în locuință. După câteva ore, aceasta și-a dat seama că a fost înțepată sau mușcată de o vietate, fără ca însă să-și dea seama despre ce animal a fost vorba.

Abia spre dimineață, o rudă a dat peste scorpion, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar. Realizând că prezența unui astfel de animal nu e un lucru obișnuit și că mușcătura sau înțepătura ar putea proveni de la acesta, ieșeanca s-a prezentat al UPU Sf. Spiridon, unde a fost evaluată de medici, care au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică.

Autoritățile au fost sesizate pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care scorpionul ecuadorian a ajuns la Iași, cel mai probabil magazinul Lidl din Bucium urmând a fi controlat de către acestea.

În plus, familia a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat vietatea ce a semănat panică.

Sursa: 7 IAȘI

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente