miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăCulturăEveniment religios de amploare la Brad

Eveniment religios de amploare la Brad

Au fost sfințite pictura bisericii cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfânta Mare Muceniță Varvara” și noile clopote ale lăcașului de cult.

În Duminica a patra după Paști, 15 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a slujit împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în municipiul Brad din județul Hunedoara, sfințind pictura bisericii cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfânta Mare Muceniță Varvara” și noile clopote ale lăcașului de cult.

În continuare ierarhii au săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi, pe scena amenajată în apropierea bisericii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala preoțească „Sacerdotes”, dirijată de Preotul Daniel Balea.

La finalul slujbei Arhipăstorul hunedorean a mulțumit ierarhilor și preoților pentru prezență și împreună-slujire, ctitorilor și binefăcătorilor noii biserici, precum și tuturor credincioșilor prezenți.

În continuare Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru mireni” doamnei deputat Natalia Intotero și domnului Laurențiu Nistor – președintele Consiliului Județean Hunedoara, iar Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a oferit distincția „Ordinul Sfântul Ioan de la Prislop pentru clerici” Preotului paroh Gheorghe Stan și „Ordinul Sfântul Ioan de la Prislop pentru mireni” domnului Florin Cazacu – primarul municipiului Brad.

De asemenea, au fost acordate mai multe acte de cinstire credincioșilor care au sprijinit lucrarea de pictură a lăcașului de cult. – se arată în comunicatul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Sursa: episcopiadevei.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente