sâmbătă, mai 11, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDragoş Iulian Coadă, elev la Colegiul Național „Decebal” din Deva, olimpic de...

Dragoş Iulian Coadă, elev la Colegiul Național „Decebal” din Deva, olimpic de aur mondial

La Olimpiada Internațională de Științele Pământului, desfășurată în perioada 24-30 august, în Italia, medalia de aur a fost obținută de deveanul Dragoş Iulian Coadă.

Dragoş este elev al Colegiului Național „Decebal” din Deva şi a reprezentat România la această competiție școlară internațională.

Dragoş Iulian COADĂ, deşi este elev doar în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Decebal” din Deva, are un palmares bogat de premii la olimpiadele județene şi naționale de chimie, biologie, fizică, geografie, olimpiada Știinţele Pământului.

El a fost pregătit de profesorii: Luciana Naghi – Biologie, Cornelia Lucia Ilieș – Chimie, Septimiu Sorin Stănculescu – Fizică , Ana Maria Vulcan – Geografie.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică.

Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

În cadrul etapei naționale, elevii au sustinut două probe: o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecționat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care este format din primii 10 elevi.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente