sâmbătă, aprilie 27, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEZIUA INCENDIILOR în comuna Șoimuș: DOUĂ case mistuite de flăcări, la interval...

ZIUA INCENDIILOR în comuna Șoimuș: DOUĂ case mistuite de flăcări, la interval de doar câteva ore

Două case au luat foc în aceeași zi de marți, 8 august, în comuna Șoimuș – satele Păuliș și Sulighete, la interval de doar câteva ore. Cauza incendiilor a fost aceeași, respectiv scurtcircuit electric.

Ora 14:00 – Primul incendiu, în satul Păuliș

Pompierii Detașamentului Deva au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime și un echipaj SMURD, în localitatea Păuliș din comuna Șoimuș, unde a fost semnalat un incendiu la o casă.

La sosirea echipajelor operative la fața locului, incendiul se manifesta generalizat, la întreaga suprafață a locuinței, de aproximativ 80 de metri pătrați, cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la o construcție aflată în imediata apropiere.

Pompierii au acționat simultan pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția casei din proximitate.

Din fericire, nu au existat victime, însă pagubele materiale au fost însemnate.

Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuit electric.

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara

Ora 20:00 – Al doilea incendiu, în satul Sulighete

Marți seară, pompierii Detașamentului Deva și cei ai Punctului de Lucru Băița s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciala de intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, în localitatea Sulighete din comuna Șoimuș, unde a fost anunțat un incendiu la o locuință.

În momentul sosirii pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la o casă cu structura din lemn, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, cu reale posibilități de extindere a flăcărilor la alte două case aflate în vecinătate.

Echipajele au acționat 3 ore, incendiul a fost localizat și lichidat, fără a fi afectate alte construcții și din fericire, nu au existat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, și de această dată, un scurtcircuit electric.

Sursa: ISU Hunedoara

Primarul comunei Șoimuș sare în ajutorul celor rămași fără case după incendii

”Astăzi a avut loc un incident nedorit în satul Păuliș, la familia Cânda Emil.

Primaria Șoimuș, prin angajații de la SPDGC, a intervenit pentru a ajuta la stingerea focului. Din păcate pagubele sunt mari după stingerea focului.

Vom demara întocmirea unui raport pentru evaluare pagubelor și în următoarea hotarâre de consiliu voi propune consilierilor locali alocarea unei sume, în funcție de raportul de evaluare, pentru a ajuta această familie să își repare casa distrusă de incendiu.

Cum o nenorocire nu vine singură, azi noapte am avut un alt incendiu în satul Sulighete.

Au participat din partea primariei Șoimuș angajații de la Șoim Cons, conduși de domnul Florin Petresc, alături de echipajele de la ISU HUNEDOARA, pentru stingerea incendiului. Nu au fost victime umane.

Persoanei care a stat în acea casă o să îi oferim un loc de dormit la școala din Sulighete.

Vom demara procedura de evaluare a pagubelor, ca să îl putem ajuta să își refacă casa.

Va rog sa verificați instalațiile electrice, la călduri foarte mari este nevoie doar de o scânteie pentru a se produce o catastrofa.” – a scris primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente