test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTPrin Ribița a trecut Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan. Acum treceau...

Prin Ribița a trecut Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan. Acum treceau pe acolo doi tineri cu droguri

Mașina în care se aflau doi tineri a fost oprită sâmbătă seara de polițiști în comuna Ribița, județul Hunedoara. Șoferul de 18 ani și pasagerul de 19 ani aveau în bagaj și în portiera mașinii droguri vegetale. Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara iar tinerii au dosare penale.

La data de 10 februarie 2024, în jurul orei 20:05, un tânăr de 18 ani, din comuna Vârfurile, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Ribița, a fost oprit de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Baia de Criș.

Tânărul a refuzat să se supună testării cu aparatul din dotare, privind posibilul consum de substanțe interzise.

În urma controlului efectuat de către polițiști, aceștia au identificat într-un ghiozdan aparținând unui tânăr de 19 ani, din municipiul Timișoara, care se afla în autoturism în calitate de pasager, un flacon din sticlă ce conținea o cantitate de substanță vegetală uscată, de culoare oliv, sub forma unui mugure și un grinder de culoare verde, în interiorul căruia se observau urme de substanță vegetală de culoare oliv.

De asemenea, într-una dintre portierele autoturismului, polițiștii au găsit o substanță vegetală de culoare oliv, combinată cu tutun, ambalată în hârtie.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a posibilității consumului unor substanțe interzise.

În cazul prezentat, probele materiale au fost ridicate în cadrul dosarului penal constituit, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara. (IPJ Hunedoara)

Comuna Ribița a fost teatrul unor importante evenimente în timpul Răscoalei țăranilor români de la 1784 din Transilvania, de sub conducerea lui Horea, Cloșca și Crișan.

Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă.

A izbucnit la 2 noiembrie 1784, în satul Curechiu, Hunedoara, și s-a încheiat la sfârșitul lui decembrie 1784, când Horea și Cloșca au fost capturați de către autorități.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente