duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăCum funcționează CIUDATA COALIȚIE PSD - PNL în județul Hunedoara? Simplu: Primarii...

Cum funcționează CIUDATA COALIȚIE PSD – PNL în județul Hunedoara? Simplu: Primarii PNL trec la PSD

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, este al treilea primar PNL din județul Hunedoara care a anunțat public că va trece la PSD.

El nu s-a transferat încă, în acte, la social-democrați, pentru că și-ar pierde postul de primar, conform legii. Dar anunță, în presa locală, că e trup și suflet pentru PSD-ul condus de Laurențiu Nistor, pe care îl va sprijini în cursa electorală, în campania 2024, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Marius Omotă, un primar influent

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, este (a fost) un membru influent al PNL, care vine din PDL, unde a ocupat importanta funcție de secretar general al organizației județene, omul care cunoaște în detaliu oamenii și organizațiile locale din întreg județul Hunedoara. Marius Omotă este de 20 de ani primar al comunei Ilia (3.100 de locuitori).

Care sunt motivele plecării primarului din PNL spre PSD

Motivul invocat de primarul Marius Omotă (PNL), pentru susținerea lui Laurențiu Nistor (PSD) este, de fapt, un atac direct la președinta filialei județene PNL Hunedoara, deputata Vetuța Stănescu. Aceasta nu și-a asumat candidatura la președinția Consiliului Județean Hunedoara, alegând să ignore DECIZIA Biroului Politic Național al PNL, care o obliga, practic, la această candidatură. Iată ce declară Marius Omotă:

Apreciem fap­tul că el (Laurențiu Nistor – n.n.), ca lider al orga­ni­zației județene Hunedoara a PSD, își asumă postura de can­didat la Cons­i­liul Județean. Ca atare, pentru a nu da loc la interpretări, eu și colegii mei din administrația pu­bli­că locală din Ilia vom candida pe listele PSD la alegerile locale din 2024 și vom susține PSD la ale­gerile euro­par­lamentare”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Marius Omotă este al treilea primar hunedorean care pleacă din PNL spre PSD, în ultimele cinci luni

Anunțata plecare a primarului Marius Omotă din organizația județeană PNL Hunedoara vine după ce alți doi primari liberali, Victor Stoica – de 24 de ani primar al comunei Pui (cea mai mare comună din județ, 3.600 de locuitori) și Ovidiu Furdui – de 20 de ani primar al comunei Crișcior (3.300 de locuitori) au anunțat, încă din luna septembrie a anului trecut, că vor trece la PSD.

Așadar, în ultimele 5 luni, primarii PNL a trei comune din județul Hunedoara, cu o populație cumulată de aproximativ 10.000 de locuitori, au anunțat că vor candida, în acest an, pe listele PSD.

NOTĂ: După trei zile de la anunțul făcut public de primarul Marius Omotă, conducerea județeană a PNL Hunedoara nu a avut nicio reacție oficială.

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente