duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEToți șoferii trebuie să cunoască asta: DIRECT LA ÎNCHISOARE dacă fac așa...

Toți șoferii trebuie să cunoască asta: DIRECT LA ÎNCHISOARE dacă fac așa ceva. De astăzi ESTE LEGE

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede că şoferii care se urcă băuţi la volan, sub influența drogurilor sau fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, dacă provoacă accidente mortale.

”Astăzi a fost promulgată legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare. NU vă puneţi viaţa în pericol! NU puneţi viaţa altora în pericol! Nu uitaţi: în trafic… nu sunteţi singuri”, a transmis, vineri, Ministerul de Interne.

Ce prevede noua lege

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu poată fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Astfel, la articolul 91 al legii menţionate este introdus un nou alineat care prevede că: „Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336”.

Suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale

„A venit vremea să punem capăt tragediilor. Până la această oră, statisticile existente, oficiale, arată că suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale. Al şaselea an consecutiv. Viaţa cetăţenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleşi, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm. Constituţia garantează dreptul la viaţă şi la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept.” – a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, unul dintre inițiatorii actului normativ.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente