vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăCUTREMURUL DE LA ȚEBEA. Laurențiu Nistor, dezlănțuit la adresa USR: Un partid...

CUTREMURUL DE LA ȚEBEA. Laurențiu Nistor, dezlănțuit la adresa USR: Un partid extremist, măscărici, dacă ăștia pot fi numiți oameni

La numai o zi după încheierea manifestărilor de la Țebea, prilejuite de comemorarea a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, scandalul politic a răbufnit!

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, unul dintre organizatorii manifestărilor de la Țebea, a adresat un val de acuzaţii fără precedent la adresa USR și a reprezentanților acestui partid în județul Hunedoara.

O delegație a USR județul Hunedoara depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu înainte de momentul programat pentru depunerea de coroane, ceea ce a stârnit mânia președintelui CJ Hunedoara (și președinte al PSD Hunedoara), Laurențiu Nistor.

Delegația USR Hunedoara care a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu vineri, 9 septembrie. Foto: Facebook/USR PLUS Hunedoara

Invitat luni, 12 septembrie, la postul local Antena 3 Deva, Laurențiu Nistor s-a lansat într-o tiradă de acuzații extrem de dure la adresa USR:

”A mai fost vineri un partid, dar să nu-i numesc un partid, un partid extremist.

Vineri seara când eu eram cu oamenii care lucram acolo, cu muncitori, împreună cu preot, împreună cu primarul, Episcopul nostru Nestor, care a venit la fața locului și vineri seara să verifice cum este, deci noi toți eram antrenați acolo, vin niște măscărici, că nu le pot spune altfel, să depună coroană, pe mormântul lui Avram Iancu.

Și le spun la acești măscărici, că ăștia altfel nu pot să-i numesc. Îs măscărici, vă rog să mă credeți.

Le-am spus: stimați colegi, coroanele se depun duminică, când este ceremonia de depunere de coroane. Vă rog frumos, noi facem curățenie, trebuie să amenajăm mormântul. Este păcat să puneți acum pe mormânt când noi îl curățăm, să veniți să depuneți coroane.

N-au înțeles iar răspunsul lor știți care a fost? Vă miră poate. Răspunsul lor a fost de genul următor: noi nu vrem să depunem coroană alături de alții.

Deci ceilalți care au depus coroane erau alții iar ei erau USR.

Și când am văzut-o acolo, pe mine mă miră faptul cum fosta subprefectă a județului Hunedoara din partea USR era acolo și numa mesteca la gumă, până depune coroană. Probabil o durea măselele.

Și mai era o doamnă care …..și le-am zis: doamnelor, cel puțin că sunteți femei ar trebui să vă comportați…

Și a fost subprefecta județului Hunedoara. Eu cred că Călin Petru Marian, Prefectul Județului Hunedoara, nu a învățat-o să facă așa ceva, asemenea prostii.

Deci iată ce oameni, dacă aștia pot fi numiți oameni, când mergi să comemorezi un erou național…

Faptul în sine, dacă vrei să arăți cât ești de brav, că faci ceva, niște tâmpenii, nu faci altceva decât să arate mojicia de care dau dovadă.

Cum să nu fie extremiști când ei în Biserică nu cred, în Țară nu cred, ei nu știu…În familie nu cred. Ei pe Biserică și pe familie nu pun bază.

Aoleu, azi mâine o să le văd pe cele două doamne care au fost acolo că se pupă una pe alta.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.

Replica dată de Oana Andreea Biriş, fost subprefect de Hunedoara, preşedinta USR Hunedoara

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Oana Andreea Biriş, preşedinta USR PLUS Hunedoara, ripostează la afirmaţiile preşedintelui CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor:

”Măscărici, că nu le pot spune altfel”, ”Dacă ăștia pot fi numiți oameni”, dau dovadă ”de mojicie”, ”sunt extremiști”, ”ei nu cred în Biserică, nu cred în Țară, nu cred în Familie”, ”azi mâine o să văd cele două doamne că se pupă una pe alta”.

Oana Andreea Biriş, preşedinta USR PLUS Hunedoara, fost subprefect al judeţului Hunedoara

Nu știu ce părere vor avea CNA și CNCD despre afirmațiile președintelui CJH din cadrul emisiunii Ora Exactă – Antena 3 Deva de ieri, 12.09.2022, la adresa mea și a colegilor mei, vom vedea.

Știu, însă, că Laurențiu Nistor a mințit susținând că:

1.Aș fi spus vineri la Țebea că nu vrem să depunem coroană ALĂTURI DE ALȚII, adică aș desconsidera persoanele pe criterii politice sau de altă natură.

2.Aș fi mestecat gumă în timpul schimbului nostru de replici, adică sunt lipsită de educație.

Conversația noastră s-a desfășurat în prezența altor 13 persoane care pot confirma că am spus „nu simțim nevoia să depunem coroana CU PUBLIC”, sensul fiind că nu simțim nevoia să practicăm patriotismul de paradă. Gumă mestec rar spre deloc, vineri nu am mestecat.

Întâmplător, există și o filmare care demonstrează că Laurențiu Nistor a mințit ieri iar eu am relatat conversația întocmai încă de sâmbătă dimineața.

Nu este prima dată când Laurențiu Nistor se remarcă prin discursul grobian și derapajele grave ale discursului său, dar vom solicita sancționarea pentru declarațiile făcute în emisiunea mai sus menționată, poate pe viitor va fi mai atent la alegerea ideilor și cuvintelor.

În lumea civilizată aceste derapaje sunt inacceptabile. Ai noștri își permit pentru că le permitem.

Nu m-oi fi ridicat eu la înălțimea funcției, accept, domnule Nistor, abia am pornit pe drumul ăsta. Însă și dumneavoastră trebuie să acceptați că nu vă ridicați nici acum, după o viață întreagă de deținut funcții.– a scris Oana Andreea Biriş, preşedinta USR PLUS Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente