Duminica Floriilor marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim.
În ziua de Florii există obiceiul ca oamenii să meargă la Biserică având în mâini ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfinţite de către preot.
Obiceiul aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulţime cu ramuri de măslin, crenguţe de palmier sau cu flori.
Crenguţele de salcie sunt împărţite credincioşilor care participă la slujba de Florii. Ei le vor duce acasă şi le vor pune la icoane, la geamuri, la uşi şi la porţi, pentru a le apăra casele de rele şi necazuri.
Ziua de Florii marchează începutul ultimei săptămâni a Postului Paştelui sau Săptămâna Patimilor.
Creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele peste o săptămână, în 5 mai.
Aproximativ 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica anul acesta în 28 aprilie, în ziua de Florii
Potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanei, este vorba despre 610.693 de bărbaţi şi peste 1.790.000 de femei care poartă nume de flori.
La femei, cel mai întâlnit prenume este Florentina, urmat de Viorica. Alte nume de flori: Camelia, Margareta, Violeta, Lăcrămioara, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Brânduşa.
Cel mai întâlnit prenume masculin este Florin, urmat de Viorel. Alte nume de flori la bărbați: Florian, Florentin, Florinel, Crin.
Echipa NewsHD.ro le urează LA MULŢI ANI tuturor celor care poartă nume de flori!
De asemenea, o sărbătoare în pace şi lumină, alături de cei dragi, tuturor credincioşilor ortodocşi care sărbătoresc astăzi Floriile!