test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTEfectul tragediei ”Ferma Dacilor”: VAL DE CONTROALE ale ISU Hunedoara la pensiuni

Efectul tragediei ”Ferma Dacilor”: VAL DE CONTROALE ale ISU Hunedoara la pensiuni

Specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara efectuează, în aceste zile, acțiuni de îndrumare și control la unitățile de turism din județul Hunedoara.

Bilanțul de joi: trei pensiuni controlate, toate trei amendate. Valoarea totală a amenzilor: 18.500 euro

Joi, 28 decembrie, două echipe de ofițeri au avut ca misiune controlul de specialitate la 3 unități de cazare și alimentație publică, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor.

În urma verificărilor, pompierii hunedoreni au identificat 42 de deficiențe și au aplicat 42 de sancțiuni, printre care 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 92.000 lei.

Pompierii desfășoară și acțiuni de informare

De asemenea, tot astăzi, inspectorii I.P. au efectuat și 3 acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii unor incendii sau a altor situații de urgență.

Vizate de controalele pompierilor sunt pensiunile și restaurantele din zonele turistice și care organizează Revelionul

Acțiunile de informare, verificare și control ale pompierilor hunedoreni vor continua și în următoarea perioadă, în special în zonele turistice unde, în această perioadă, se așteaptă prezența unui număr mare de turiști, dar și la unitățile de alimentație publică unde se organizează „Revelionul” sau în locurile publice unde vor avea loc activități cultural-artistice organizate de autoritățile locale cu prilejul anului nou.

În județul Hunedoara există aproape 600 de unități turistice de cazare și alimentație publică. Conform ISU Hunedoara, zece dintre ele nu au autorizații de securitate la incendiu.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente