luni, aprilie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAvertizări Cod Galben și Portocaliu de ploi, ninsori, vânt și vreme deosebit...

Avertizări Cod Galben și Portocaliu de ploi, ninsori, vânt și vreme deosebit de rece, în județul Hunedoara, până miercuri

Meteorologii au emis avertizări Cod Galben și Portocaliu de ploi, ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabile în județul Hunedoara și alte județe din țară de luni, 3 aprlie, până miercuri, 5 aprilie.

AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 02 – 04 aprilie, ora 22
Fenomene vizate: ninsori abundente
Zone afectate: Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 m

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

AVERTIZARE METEO COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 23 – 05 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente