test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTAVERTIZARE METEO: Ciclonul polar lovește România. COD PORTOCALIU ȘI GALBEN în județul...

AVERTIZARE METEO: Ciclonul polar lovește România. COD PORTOCALIU ȘI GALBEN în județul Hunedoara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, avertizări de vânt puternic și ninsori, valabile pentru județul Hunedoara și alte zone din țară, până în ajunul Crăciunului.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: VINERI 22 decembrie, ora 18 – DUMINICĂ 24 decembrie, ora 10
Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m).

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: VINERI 22 decembrie, ora 12 – DUMINICĂ 24 decembrie, ora 10
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania
 

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.  

Notă: Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente