marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCea mai înaltă clădire din Deva ar putea fi terminată, după 28...

Cea mai înaltă clădire din Deva ar putea fi terminată, după 28 de ani

Printr-un proiect finanţat integral din fonduri europene (PNRR), celebra clădire abandonată din centrul Devei va putea fi reabilitată.

Astăzi a fost depus pentru finanțare, din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul pentru „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului Palat Administrativ al județului Hunedoara, Deva – Bd. Decebal”.

Proiectul este realizat în urma unui „Acord de Parteneriat” semnat între Consiliul Județean Hunedoara, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara și Direcția Județeană de Statistică, având ca obiectiv continuarea lucrărilor și finalizarea Corpului principal (tip P + 13 etaje) din cadrul obiectivului „PALAT ADMINISTRATIV AL JUDEȚULUI HUNEDOARA”.

Scurt istoric:

În anul 1994, Palatul Administrativ era cel mai ambiţios proiect imobiliar din Deva.

În noua clădire din centrul municipiului ar fi trebuit să se mute Consiliul Judeţean, Prefectura, Direcţia de Statistică şi Primăria Deva. La ultimul etaj era prevăzut un spaţiu şi pentru o televiziune locală (TV Deva, la acea vreme).

Lucrările au început în forţă, apoi, de la an la an, s-a lucrat din ce în ce mai puţin până când clădirea a fost abandonată de constructori, în urmă cu 15 ani.

Cel puţin 7 milioane de euro au fost investiţi de-a lungul timpului în acest bloc cu 14 nivele, cea mai înaltă clădire din Deva.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente