duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEINTERZIS în judeţul Hunedoara! Dacă te pârăsc vecinii, poţi primi 3.000 euro...

INTERZIS în judeţul Hunedoara! Dacă te pârăsc vecinii, poţi primi 3.000 euro AMENDĂ sau mergi la ÎNCHISOARE

În urmă cu o săptămână, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis INTERZICEREA arderii miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale pe raza județului Hunedoara, indiferent de forma de proprietate a terenului (Hotărârea nr. 14 din 24.03.2023 a CJSU Hunedoara).

În consecinţă, au fost intensificate acţiunile în teren desfăşurate de către personalul ISU Hunedoara în colaborare cu reprezentanţi/specialişti din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Gărzii Naţionale de Mediu, pentru diminuarea numărului de arderi şi aplicarea de amenzi.

ATENȚIE!

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

În primele trei luni ale acestui an, pompierii hunedoreni au fost solicitati pentru localizarea și stingerea a 87 de incendii de vegetație uscată, care au afectat peste 100 de hectare de teren.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente