marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECâte MILIOANE DE EURO a câștigat administratorul judiciar Emil Gros din vânzarea...

Câte MILIOANE DE EURO a câștigat administratorul judiciar Emil Gros din vânzarea Termocentralei Mintia?

Emil Gros, asociat coordonator la Expert Insolvență SPRL, administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara SA, dezvăluie într-un interviu pentru Gazeta de Dimineață ce sumă a încasat după vânzarea Termocentralei Mintia, de săptămâna trecută.

Tranzacția, în valoare de 91.236.832 EURO, exclusiv TVA, este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România.

Iată ce a declarat Emil Gros pentru Gazeta de Dimineață, într-un interviu în exclusivitate:

Reporter: Domnule Emil Gros, vorbesc astăzi cu omul care a câștigat la LOTO odată cu vânzarea Termocentralei Mintia. Cât e procentul din vânzare luat de administratorul judiciar?

Emil Gros: 3 (trei) la sută.

Reporter: Peste 2.700.000 de euro, exclusiv TVA. (și în cazul ELCEN, administratorul judiciar a câștigat peste 5 milioane de euro)

Emil Gros: Sunt firme care au și 6 și 7.

Reporter: Dar nu sunt mulți administratori judiciari care stau pe active de 91 de milioane de euro. Domnule administrator judiciar, revenind la tranzacția ”câștigătoare”, de unde este totuși cumpărătorul Termocentralei Mintia?

Emil Gros.: Dumenzeu îi știe. Au și în Iordania, și în Irak. Sediul lor este în Iordania, patronul e de naționalitate irakiană.

Reporter: Dumneavoastră v-ați întâlnit cu patronul-patron? Cu reprezentantul mare?

Emil Gros.: Da, da. Domnul Saleh Ahmad. El a venit la licitație. O să vină în județ, vrea să facă o conferință de presă. Nu știu când.

Reporter: Vă așteptați să vină la licitație cineva din Orientul Mijlociu? Toate indiciile duceau către Gabriel Comănescu, CEO Grup Servicii Petroliere.

Emil Gros: Aia era discuția inițială. Noi nu am ieșit public, nu am declarat nimic. Presa… În momentul în care se anunță de astea toți îl iau pe cel anunțat la puricat. Și acum, până nu a fost oficial nu avea niciun sens să vorbim. Gabriel Comănescu nici măcar nu a cumpărat caiet de sarcini.

Reporter: Comănescu era doar o nadă pentru presă să înțeleg?

Emil Gros: El a fost aici, după care au preluat informația și au început să-l atace. Atâta tot. El a fost, a venit, a văzut, și după care s-a aflat și presa l-a… și toată lumea, și politicienii, au început să-l toace.

CITEȘTE CONTINUAREA INTERVIULUI ÎN GAZETA DE DIMINEAȚĂ AICI

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente