joi, mai 2, 2024
No menu items!
AcasăCulturăCartea săptămânii: DOAR ADEVĂRUL- Anna Politkovskaia

Cartea săptămânii: DOAR ADEVĂRUL- Anna Politkovskaia

Prezentată de Dorina Mitracska

În septembrie 1999, patru bombe explodează în patru blocuri din diferite regiuni ale Federației Ruse, omorând peste 300 de civili.

Atentatele sunt puse pe seama teroriștilor ceceni. Amplasarea celei de-a cincea bombe este descoperită de locatari și, surpriză! Doi din echipa teroriștilor făceau parte din Serviciul Federal de securitate Rus (celebrul FSB).

Cercetările sunt suspendate, dar opinia publică era deja manipulată și pretextul pentru declanșarea unui nou război cecen era creat.

Numită „operațiune antiteroristă”, al doilea război cecen s-a soldat cu un genocid inimaginabil (la vremea aceea), cu raderea capitalei Groznîi de pe fața pământului…

După ani de crime, răpiri, torturi, Kremlinul și-a asigurat sprijinul Ceceniei în politica sa de acaparare a fostelor teritorii. În fruntea „republicii” stă, ca un șef de trib autoritar, Ramzan Kadârov! Puteți afla multe despre acest „Constructor” al noii Cecenii… . Mi-e, pur și simplu, imposibil sa vă povestesc despre atrocitățile comise de el… Multe acte de terorism, cu victime nevinovate (Nord-Ost, Beslan), au urmat de-a lungul anilor. Au fost puse, exclusiv, pe seama teroriștilor musulmani (acești dușmani comuni ai lumii civilizate!).

Articolele Annei Politkovskaia se bazează, în mare parte, pe dovezi directe, ea fiind prezentă în locurile fierbinți ale evenimentelor.

Cartea ei legată de conflictele ruso-cecene a fost extrem de bine primită în occident, acest Occident care nu a ridicat un deget pentru a opri ascensiunea celui care, evident, era obsedat de gândul de a deveni Ţarul Marii Rusii.

Anna Politkovskaia a fost împușcată în liftul blocului ei, în 7 octombrie 2006…Era ziua lui Putin…

P. S. Cartea, cumpărată la chioșcul de ziare de la Kaufland cu ani în urmă, a „zăcut” nebăgata în seamă de mine. Până acum!

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente