Prezentată de Dorina Mitracska
La 47 de ani, Heinrich Schliemann se hotărăște să se însoare cu o grecoaica tânără și cultivată, cu dragoste pentru textele homerice și destul de puternică pentru a-i fi alături în temerara aventură de descoperire a Troiei.
O întâlnește pe Sofia Engastromenos la Atena și, ceea ce începe ca o căsătorie aranjată de familie, se dovedește a fi povestea de dragoste, de camaraderie dintre doi oameni pasionați de arheologice care își dedică viața idealului lui Heinrich.
Cartea lui Irving Stone este istoria descoperirilor epocale, poate cele mai importante pentru civilizația umană, ale ambițiosului și impetuosului Schliemann, care, în ciuda scepticismului din mediul academic al vremii, își urmează cu fidelitate și convingere visul.
Descoperirea Troiei este legată până în zilele noastre de numele lui Schliemann, la fel ca magnificele descoperiri miceniene.
Comoara regilor din situl arheologic de la Micene este expusă în Muzeul de Arheologie din Atena, dar comoara lui Priam, descoperită la Troia, s-a pierdut în timpul celui de-al doilea război mondial.
A reapărut în 1993…în Rusia!