test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEA murit Tiberiu Ceia, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi ai Banatului

A murit Tiberiu Ceia, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi ai Banatului

Tiberiu Ceia, cunoscutul interpret de muzică populară din Banat, a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut de colegii săi de la TVR Timişoara, post al cărui director a fost şi unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară.

”Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi. Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, a postat miercuri seară, pe pagina de Facebook, TVR Timişoara.

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940, la Timişoara. A absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Timişoara. A renunţat la profesia de dascăl de Limba Română după 12 ani de activitate, dedicându-se muzicii. A fost redactor şef şi director al TVR Timişoara.

S-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani.

Tiberiu Ceia şi-a dedicat viaţa muzicii poulare, iar printre melodiile sale îndrăgite de public se numără ”Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgu bate”.

TIBERIU CEIA, 1975, „Frumoasă-i vecina noastră”
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente