luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECând va urca din nou TELECABINA pe Dealul Cetății din Deva?

Când va urca din nou TELECABINA pe Dealul Cetății din Deva?

Lucrările la telecabina de pe Dealul Cetății din Deva se vor termina la finalul lunii iulie iar de la începutul lunii august telecabina va funcționa – a afirmat, ieri, primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

”La finalul lunii iulie se vor termina lucrările (la telecabină – n. n.). Și aici trebuie să le spunem oamenilor adevărul.

Am făcut un efort investițional major. Să înlocuim vechea telecabină care era uzată, fizic și moral, după 12 ani de funcționare. Ați observat că se strica din două în două zile, era și mică, doar 16 locuri. Am înlocuit-o cu o telecabină cu capacitate aproape dublă, 30 de locuri. Este pe șina de rulare.

Cei de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență – n. n.), pentru că s-au schimbat normativele, au spus că față de normativele din urmă cu 12 ani, acum e obligatoriu ca, pe lângă șina de rulaj, să se facă și o scară. Care este acum montată.

Șantierul de la telecabina de pe Cetatea Devei – stația de plecare – joi, 11 mai 2023

Fiind o telecabină de capacitate aproape dublă, nu mai erau valabile stația de plecare și stația de sosire. S-a configurat stația de sosire, cea de pe Cetate, care este finalizată. Acum se lucrează la stația de plecare și în luna iulie se vor finaliza lucrările.

Deci la începutul lui august, practic, telecabina va funcționa” – a afirmat primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, miercuri, într-o emisiune la postul local de televiziune Info HD.

Joi, 11 mai 2023

De ce a durat atât?

”Vedeți, când începi un obiectiv ai o idee. Am parcurs niște etape legale obligatorii, indiferent cine era primar.

A durat, știu. Eu aș fi dorit să fie mai repede, inclusiv din punct de vedere financiar. Dacă îi dădeam drumul în iunie (la telecabină – n. n.), iunie-iulie erau două luni în care noi încasam destul de mulți bani la Primărie.

Dar, pe de altă parte, eu nu pot să-mi permit, ca primar, să dau un ordin constructorului ca, fără avizele necesare obținute, să zic dați-i, că merge și așa, că vă țin eu spatele. Nu există așa ceva! Trebuie să respectăm legea. Am respectat legea și iată că efortul cred că a meritat.” – a afirmat primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea.

…………..

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente