miercuri, mai 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEInfractorul a pus gheara pe ȚESTOASA BĂNĂȚEANĂ și a vrut să o...

Infractorul a pus gheara pe ȚESTOASA BĂNĂȚEANĂ și a vrut să o vândă pe net. Poliția l-a prins. Broasca e OK

Județul Hunedoara: O broască țestoasă protejată de lege a fost recuperată de polițiști de la domiciliul unui bărbat din comuna Turdaș.

La data de 20 iunie a.c., polițiștii Biroul pentru Protecția Animalelor Hunedoara, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, au efectuat un control la domiciliul unui  bărbat din comuna Turdaș.

Polițiștii și comisarii au găsit broasca

Polițiștii au stabilit că în cursul lunii august 2021, în timp ce se afla la limita dintre județele Caraș Severin și Mehedinți, bărbatul din Turdaș a recoltat din mediul natural un exemplar de țestoasă de uscat bănățeană și a deținut respectivul animal la domiciliu (oferindu-l spre vânzare, prin intermediul unui site de vânzări on-line).

Ce legi a încălcat infractorul din Turdaș

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic” și „deținerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum şi oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natură, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic”.

Happy-end pentru broască

Broasca țestoasă a fost preluată de către reprezentanții Gărzii de Mediu (fiind o specie protejată, cu regim special).

.

Sursa: IPJ Hunedoara

Țestoasele trăiesc peste 60 de ani, însă în mod sigur în natură puține ajung la această vârstă. În țara noastră trăiesc câteva mii de exemplare de țestoase de uscat. Țestoasa bănățeană este o specie periclitată, afectată de degradarea și fragmentarea habitatelor, incendii, mortalitate în traficul rutier și colectare ilegală.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente