miercuri, decembrie 4, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăLA OMUL SĂRAC: BEC a respins protocolul constituirii Alianţei Dreapta Unită USR-PMP-FD

LA OMUL SĂRAC: BEC a respins protocolul constituirii Alianţei Dreapta Unită USR-PMP-FD

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă, președintele USR.

Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei.

Dar le promit lor că nu ne vor opri!” – a scris Cătălin Drulă, duminică, pe Facebook.

”Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea.

Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.

Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară.” – a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, pe pagina sa de Facebook.

Care este motivul respingerii de către BEC a protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită

PMP are o problemă juridică nerezolvată: Cine e președintele partidului, Eugen Tomac sau Cristian Diaconescu?

Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FD are o problemă juridică nerezolvată, care ar putea pune sub semnul întrebării valabilitatea protocoalelor încheiate între USR și Forța Dreptei, pe de o parte, și PMP, pe de altă parte.

„În Registrul partidelor politice, este înregistrat ca reprezentant legal al PMP o anume persoană. S-a desfăşurat în acelaşi timp un congres paralel, în care o altă persoană a fost aleasă preşedinte al partidului. Nu știm acum cine reprezintă Partidul Mişcarea Populară. Așteptăm soluţionarea în instanţă a diferendumului cu privire la cine e preşedintele acelui partid.” – a declarat preşedintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

ACTUALIZARE – Luni, 18 martie 2024

Ce urmează

Liderii Alianței Alianței Forța Dreptei au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianței.

Înalta Curte de Casație și Justiție are termen 24 de ore să se pronunțe asupra contestației depuse de USR, PMP și Forța Dreptei.

În cazul în care Curtea Supremă aprobă contestația, Biroul Electoral Central va fi obligat să înregistreze Alianțe Dreptei Unite, care va putea participa ca atare la alegerile locale și europarlamentare.

Dacă însă Curtea Supremă respinge contestația, cele trei partide trebuie să găsească o altă soluție pentru a participa la alegeri. 

ACTUALIZARE – Marți, 19 martie 2024

BREAKING NEWS: Înalta Curte de Casație a validat Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese respinsă de Biroul Electoral Central. Decizia e definitivă, ADU va figura, sub această denumire, pe buletinele de vot.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente