marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTBĂUT ȘI ÎNARMAT cu o pușcă de vânătoare, conducea un autoturism radiat...

BĂUT ȘI ÎNARMAT cu o pușcă de vânătoare, conducea un autoturism radiat de acum 9 ani

La data de 6 noiembrie 2022, în jurul orei 21.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Stațiunii Geoagiu au oprit în trafic, pe DJ 705, în localitatea Bozeș, autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Balşa.

Ce au descoperit polițiștii în autoturism

În autoturismul respectiv, în care se mai afla un bărbat (pasager), poliţiştii au decsoperit, pe bancheta din spate, o armă letală (de vânătoare), nedemontată și neintrodusă în toc sau husă, precum și o altă armă de vânătoare, demontată și introdusă în husă.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că cei doi bărbaţi sunt deținători legali de arme letale, membrii vânători în cadrul unei asociații de profil, iar în cursul zilei de 6 noiembrie 2022 au participat la o vânătoare organizată de asociație, în momentul în care au fost opriţi de poliţişti, aceştia deplasându-se către localitățile în care își au domiciliul.

Șoferul era băut, mașina era radiată din circulație

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,37 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de bărbat a fost radiat din circulaţie din anul 2013.

Dosar penal și alte sancțiuni

Dată fiind valoare afișată de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, posesorul armei de vânătoare, transportate fără respectarea condiţiilor legale, va fi sancționat contravențional cu amendă și, complementar, se va propune anularea dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pentru neîndeplinirea condițiilor de transport prevăzute de lege pentru arma de vânătoare.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente