joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieBarajul de la Mihăileni va fi predat astăzi beneficiarului

Barajul de la Mihăileni va fi predat astăzi beneficiarului

Joi, 31 martie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, şi-a anunţat prezenţa, începând cu ora 16.30, la Barajul de la Mihăileni, comuna Buceş.
Va fi predată investiţia hidrotehnică, barajul, către beneficiar: Agenția Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Ape Criș.

Lucrările la acumularea de pe Crișul Alb au început în urmă cu 35 de ani. Barajul şi lacul de acumulare de la Mihăileni sunt situate la aproximativ 15 kilometri de municipiul Brad. Potrivit proiectului iniţial, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în termen de cinci ani. În anii ’90, după ce a fost realizată circa 60 la sută din lucrare, lucrările au stagnat, iar acumularea Mihăileni a rămas în conservare. Lucrările au fost reluate în 2021.

Acumularea de la Mihăileni are ca rol principal atenuarea viiturilor produse pe valea Crişului Alb, zonă în care, aproape în fiecare primăvară, se produc inundaţii. De asemenea, din lacul de acumulare se va furniza apă potabilă pentru comuna Crişcior şi municipiul Brad, iar digul are prevăzută şi o turbină pentru producerea de energie electrică.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente