duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDeva: Polițiștii au prins ASISTENTA MEDICALĂ HOAȚĂ. Fura de la bătrâni și...

Deva: Polițiștii au prins ASISTENTA MEDICALĂ HOAȚĂ. Fura de la bătrâni și bolnavi tot ce prindea: aur, euro și lei

Deva: O femeie bănuită de comiterea unor infracţiuni de furt calificat a fost reţinută preventiv de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva. Aceasta este asistentă medicală la  Serviciul de Ambulanță Judetean Hunedoara şi are 42 de ani.

La data de 15 iunie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, cu sprijinul poliţiştilor Secției de Poliție Rurală Ilia, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara, în urma activităților de investigare și de cercetare penală, au reușit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât și a stării de sănătate) și profitând de faptul că respectivii nu au aparținători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani.

În aceste împrejurări, femeia încerca și obținerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuințele persoanelor vătămate. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum și 15.000 de lei și 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracțiuni, prin modul de operare descris.

În cauză, poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de persoana în cauză au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Sursa: IPJ Hunedoara

Momentul reținerii asistentei medicale de către polițiști:

Sursa video: Tiberiu Mariș/Digi24
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente