miercuri, mai 8, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDEVA: GROPILE din asfalt, astupate cu CONTESTAȚII și BIROCRAȚIE. Primarul e revoltat,...

DEVA: GROPILE din asfalt, astupate cu CONTESTAȚII și BIROCRAȚIE. Primarul e revoltat, dar legea e lege!

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, este revoltat de faptul că un lung șir de contestații și proceduri birocratice blochează lucrările de reparații la asfaltarea străzilor și trotuarelor din oraș.

Banii există, lucrările nu pot începe

Deși există banii necesari pentru asfaltare, 2 milioane de euro, atribuirea lucrărilor de reparații la carosabil și trotuare este suspendată până la jumătatea lunii iunie, când Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) se va pronunța în cazul ultimei contestații.

Astăzi, primarul a explicat, din nou, mecanismul care blochează asfaltările în Deva, promițând că va reveni cu precizări în acestă chestiune stringentă pentru locuitorii orașului.

Ce a scris primarul Devei pe Facebook

”Dragi deveni,

Am ales un fragment din ultima emisiune în care am fost invitat, la Replica – Info HD, pentru a lămuri o problemă pe care mi-o ridică mulți dintre respectabilii locuitori ai Devei: cea a stării covorului asfaltic, a GROPILOR de pe carosabil si trotuare.

LEGEA si procedurile anevoioase ne împiedică în acest moment să trimitem pe teren echipele pentru reparații. Vă explic.

Prima licitație pentru reparații de anul trecut, care urma să acopere perioada 2022 – 2026, a rămas fără rezultat, întrucât câștigătorul s-a retras inexplicabil.

Am trecut la cea de-a doua licitație, al cărei rezultat a fost contestat, mai întâi la CNSC, iar apoi, după respingerea contestației, chiar în instanță, la Curtea de Apel Alba Iulia, care, la rândul ei, a respins acțiunea.

Însă, zilele trecute, Primăria Municipiului Deva a primit vestea unei noi contestații, care va trebui soluționată și care PARALIZEAZĂ în continuare echipele de intervenție.

Procedural vorbind, această ultimă contestație va avea o decizie la CNSC la jumătatea lunii iunie.

Dacă va fi respinsă și nu mai apare, fie cu intenții bune, fie cu intenții rele, vreun contestatar, deci când LEGEA ne-o va permite, atunci ne apucăm de treabă.

Toată această „sarabandă” a contestațiilor înseamnă timp, luni de zile pierdute, rupte din confortul dumneavoastră.

Banii pentru reabilitarea asfaltului sunt pregătiți, îi avem în cont.

Este vorba despre 2 milioane de euro care așteaptă să fie cheltuiți pentru confortul dumneavoastră.

Voi reveni cu precizări asupra acestei chestiuni stringente și a cauzelor ei.

Vă doresc o săptămână bună!” – a scris, luni, 15 mai, primarul Nicolae-Florin Oancea pe pagina sa de Facebook.

Emisiunea ”Replica TA” de la Info HD – fragmentul în care primarul Florin Oancea explică procedura care blochează lucrările de reparații la carosabilul și trotuarele din Deva.

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente