miercuri, mai 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPLOAIA TORENŢIALĂ a blocat drumul spre Sarmizegetusa Regia. Intervenţie de urgenţă. Cum...

PLOAIA TORENŢIALĂ a blocat drumul spre Sarmizegetusa Regia. Intervenţie de urgenţă. Cum arată drumul acum

În această după-amiază, zona Orăștiei s-a aflat sub avertizare imediată de ploi torențiale COD PORTOCALIU.

În urma acestora, torenții au adus aluviuni pe DJ 705, drumul județean care asigură accesul turiștilor spre Sarmizegetusa Regia.

Utilajele operatorului care asigură întreținerea șoselelor județene în zona vor interveni pentru îndepărtarea obstacolelor. – a transmis Consiliul Judeţean Hunedoara, administratorul drumului către Sarmizegetusa Regia.

Comunicat ISU Hunedoara

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate în ultimele ore, pompierii Detașamentului Orăștie au fost solicitați să intervină în următoarele situații:

  • În localitatea Orăștioara de Sus, un copac a căzut pe carosabil, blocând drumul județean DJ 705. Pompierii au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos de pe șosea, circulația fiind reluată.
  • În localitatea Costești au fost semnalate scurgeri de aluviuni de pe versanți, pe mai multe porțiuni ale drumului județean 705. La fața locului s-au deplasat un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Orăștie și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orăștioara.
  • Pe raza localității Grădiștea de Munte, un cablu de curent electric a fost desprins de pe stâlp. Pompierii au asigurat măsurile de siguranță, fiind solicitată o echipă tehnică a furnizorului de electricitate.

Intervențiile sunt în dinamică.
Revenim cu informații.
Sg.maj. Roxana MATEUȚ – ISU Hunedoara

ACTUALIZARE ISU HUNEDOARA – ora 20:15

Pe ruta Grădiștea de Munte – Costești au rămas blocate, din cauza aluviunilor, 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulți și 10 copii. Drumul a fost eliberat pe un sens de mers și toate autoturismele și-au continuat deplasarea spre Orăștie.

.
.
.
.
.

Sursa: Consiliul Judeţean Hunedoara/ISU Hunedoara. Foto: Consiliul Judeţean Hunedoara/ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente