marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTACCIDENT GRAV: Trei bărci, în care se aflau 21 de persoane, s-au...

ACCIDENT GRAV: Trei bărci, în care se aflau 21 de persoane, s-au răsturnat în Jiu. Un om a murit

Update 21:00 – În Defileu au ajuns pompieri, salvamontiști și echipaje de la Ambulanță și SMURD, atât din Hunedoara, cât și din Gorj. ”Au abordat o zonă foarte periculoasă a Jiului, acest tronson”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Pentru a ajunge la victime, salvamontiștii au fost nevoiți să coboare de pe partea cu calea ferată. Și asta din cauza faptului că apa învolburată făcea imposibilă traversarea Jiului.

”În locația în care am acționat noi au fost 6 persoane grupate. Le-am recuperat de pe stâncă. Nu au afecțiuni medicale, doar au fost expuși frigului. Toți cei 6 care s-au răsturnat au ajuns pe malul cu șoseaua și au putut să ajungă la șosea”, a mai spus șeful Salvamont Gorj.

La finalul operațiunii, autoritățile au stabilit că firma organizatoare a cursei de rafting este din Cluj. Doi dintre organizatori se aflau și ei în bărcile răsturnate.

Participanții sunt din Cluj, Brașov și Sibiu. (sursa: Gazeta de Dimineaţă)

Update 17:00 – O persoană, în vârstă de 35 de ani, a fost declarată decedată și alte două, care sunt la spitalul din Petroșani, au o stare bună. Echipele de prim-ajutor încearcă să transfere persoanele scoase din apă către ambulanțe. Operațiunea presupune trecerea prin Jiu, iar condițiile meteo nu permit acest lucru.

Dacă inițial ISU Hunedoara anunța o singură barcă de rafting răsturnată și opt persoane căzute în Jiu, ajunse la fața locului echipajele de prim-ajutor au găsit trei ambarcațiuni prinse în apele învolburate.

”În accident au fost implicate trei bărci în care se aflau 21 de persoane. Una dintre bărci s-a răsturnat din cauza curenților foarte puternici. O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ. O altă victimă a fost transportată de către echipajul SAJ la spitalul din Petroșani, aflându-se în stare de hipotermie, iar restul de 19 persoane sunt evaluate medical. Accidentul s-a petrecut la aproximativ 13 km de Petroșani”, informează ISU Hunedoara.

Potrivit informațiilor furnizate în timpul desfășurării acţiunii de acordare a primului-ajutor, la acest moment se acționează în două locuri diferite, pe teritoriul ambelor județe, Hunedoara și Gorj. (sursa: Gazeta de Dimineaţă)

Ştirea iniţială:

O barcă în care se aflau opt persoane s-a răsturnat, sâmbătă, în Jiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a anunțat că barca se afla o competiție de rafting. Condițiile meteo, dar și cele care în care a avut loc accidentul sunt nefavorabile.

(ştire în curs de actualizare)

foto: Gazeta de Dimineaţă gddhd.ro
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente