duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTACCIDENT pe autostrada A1, între Orăştie şi Deva, sâmbătă seara

ACCIDENT pe autostrada A1, între Orăştie şi Deva, sâmbătă seara

Un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil a intrat în parapetul de siguranță al autostrăzii, sâmbătă seara. Nu a fost necesar transportul acestora la spital.

Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în urmă cu puțin timp, cu o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD, la un accident rutier petrecut pe autostrada A1, sensul de mers Orăștie -Deva.

Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat faptul că un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil, a intrat în parapetul de siguranță.

Cele trei persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu s-a impus transportul acestora la spital.

Pompierii militari au asigurat, de asemenea, măsurile specifice pentru preîntâmpinare producerii unui incendiu, în astfel de situații.

Foto: ISU Hunedoara

ISU HUnedoara atrage atenția că la nivelul județului Hunedoara este valabil un COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol, până mâine, 5 februarie, la orele 20.00.

De aceea, evitați să plecați cu autoturismul din localitate în perioada când sunt anunțate ninsori și/sau viscol.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

– Trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului. Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

– Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.

– Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.

– Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente