joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieÎn fine, o şosea la standarde europene! A fost recepţionat tronsonul de...

În fine, o şosea la standarde europene! A fost recepţionat tronsonul de drum judeţean Şoimuş-Balata-Bârsău

Vineri, 3 februarie 2023, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a tronsonului DJ 761 Șoimuș (DN 76) – Bârsău (intersecția cu DJ 107A), parte a Lotului 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord.

„Știu că, pentru mulți localnici, pe perioada lucrărilor a existat un disconfort, însă rezultatul este un drum județean pe care se poate circula în siguranță. Am amenajat și parcări în zona târgului de la Bălata și, sigur, dacă mai sunt și alte lucrări care trebuie făcute, cum ar fi, de exemplu, rigolele, acestea vor fi realizate de către Consiliul Județean Hunedoara.” – a transmis Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Aşa arăta drumul judeţean Şoimuş-Bârsău în aprilie 2022

Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni, respectiv realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier.

S-a realizat amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale în limita cadastrală a drumului județean proiectat, intersecțiile cu drumurile de exploatare și comunale realizându-se pe amplasamentul existent, acestea constând în prevederea de racordări la marginea părții carosabile.

Au fost amenajate podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului, a fost refăcută semnalizarea rutieră și amenajarea de parapete de siguranță.

………………..

Ne poți urmări și pe Facebook

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este  finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente