marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATE40 de cabinete ale medicilor de familie din județul Hunedoara vor fi...

40 de cabinete ale medicilor de familie din județul Hunedoara vor fi modernizate cu bani din PNRR

40 de cabinete ale medicilor de familie din județul Hunedoara au fost preselectate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Medicii de familie din localitățile: Balşa, Geoagiu, Aninoasa, Dobra, Boşorod, Vaţa de Jos, Vălişoara, Baru, Ghelari, Pui, Certeju de Sus, Baia de Criş, Romos, Râu de Mori, Densuş, Rapoltu Mare, Teliucu Inferior, Buceş, Romos, Veţel, Gurasada, Orăştioara de Sus, Bucureşci, Sălaşu de Sus, Uricani, Crişcior, Peştişu Mic, Sarmizegetusa, General Berthelot, Băiţa vor beneficia de fonduri prin PNRR.

Obiectivul investiției este reabilitarea, modernizarea și dotarea cabinetelor de asistență medicală primară cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici.

Dotarea va cuprinde: aparatură de laborator de tip ”point of care”, echipamente medicale de tipul: electrocardiograf, ecograf, mobilier medical și instrumentar medical; vor fi alocate, de asemenea, fonduri pentru renovarea clădirii cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice.

Rata de finanțare: 100% – nu este necesară contribuție proprie din partea aplicantului.

Ghidul aplicantului și anexele acestuia sunt disponibile la adresa:

https://www.ms.ro/investitia-specifica-i1-1-cabinete-ale…/

Sursa: DSP Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente