duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăVa mai candida sau nu Florin Oancea la Primăria Deva, în 2024?

Va mai candida sau nu Florin Oancea la Primăria Deva, în 2024?

Prezent în emisiunea moderată de Ionuț Dragotesc, la postului local de televiziune Antena 3 Deva, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a lămurit zvonurile despre o presupusă retragere a sa din competiția pentru Primăria Deva în 2024.

I.D.: Aveți emoții pentru 2024? Sunteți neliniștit?

Florin Oancea: Nu, nu, nicio emoție. Sunt neliniștit pentru ziua de astăzi. Pentru că îmi doresc să rezolv cât mai multe probleme, sunt multe situații de criză, multe obstacole, este o legislație foarte stufoasă, care nu te ajută, te încurcă.

Mi-aș dori, mai ales, să realizez toate proiectele pentru care avem finanțare obținută, peste 150 de milioane de euro.

Ne-am străduit timp de 3 ani să accesăm undeva la 70 și ceva de milioane de euro fonduri europene, pe vechiul exercițiu financiar-bugetar.

Cu PNRR-ul avem undeva la 20 și ceva de milioane de euro proiecte depuse.

Avem vreo 50 de milioane de euro, în total, proiecte pe fonduri guvernamentale.

Vreo 20 și ceva de milioane de euro sunt proiecte pe bugetul local.

Dacă le însumăm, depășim 150 de milioane de euro, investiții în infrastructură educațională, rutieră și așa mai departe.

Ce se va întâmpla în 2024? Cineva spunea: e mult până mâine, nu până în 2024.

I.D.: Deci nu știți, la acest moment, dacă veți candida sau nu?

Florin Oancea: Păi dacă reușesc să-mi duc la bun sfârșit proiectele – și mai avem proiecte pe noul exercițiu financiar-bugetar de 80 de milioane de euro, deci noi trecem de 230 de milioane de euro! – astea nu sunt povești. Devenii care au crezut că sunt povești, când le-am arătat proiectele semnate pe fonduri europene, acum încep să le vadă pe teren. Deci nu sunt povești, eu nu mint oamenii.

În condițiile în care îmi duc la bun sfârșit proiectele și văd că devenii îmi acordă în continuare încrederea, să nu-și imagineze cineva că nu candidez pentru următorul mandat de primar!

Pot să fie o mie de contracandidați, și chiar îi încurajez să fie cât mai mulți. Dacă văd că am realizat aceste proiecte și devenii spun: vrem pe altcineva, ne-am săturat de Oancea…

Exemplul Robu, de la Timișoara

Vă dau un exemplu, cu Robu de la Timișoara. A adus proiecte pe fonduri europene de 500 și ceva de milioane de euro. Care sunt, în mare majoritate, implementate.

Avea și el două chestii, că îi plăcea să joace fotbal și să îi dea ăia mingea, să dea cu capu-n poartă. Sau cânta la chitară. Domne, astea sunt chestii care, în mod normal, n-ar trebui să fie…fiecare cu păsăricile lui.

Dar ce-a făcut omul ăla, ca primar, pentru orașul Timișoara, e mare lucru!

L-au schimbat. Nu ne place Robu, că-și vopsește părul. L-au ales pe altul, pe Fritz. Întrebați timișorenii acuma, ce părere au? Am eu neamuri în Timișoara care au votat cu Fritz, nu cu Robu. Și acum spun: Doamne, de-ar candida și independent, cu cine am discutat în Timișoara, toți: să vină Robu înapoi!

Nu știu ce se va întîmpla în 2024. Poate devenii zic că nu-l mai vor pe Oancea. Păi și credeți că eu țin de funcție, să mă bat, să-i păcălesc pe deveni ca să mă mai voteze un mandat?

Eu îi încurajez pe toți cei care vor să candideze pentru funcția de primar s-o facă. S-o facă, cu ce arme au ei, cum știu ei să-și facă campanie. Dar să nu se culce pe o ureche că eu nu voi mai candida în 2024.

Și vă spun acum la modul cel mai sincer: mă străduiesc de dimineața până seara, în fiecare zi, să-mi duc la bun sfârșit toate proiectele.

Exemplul Bolojan, de la Oradea

Și așa cum s-a întâmplat cu Bolojan, care în primul lui mandat de primar, la jumătatea mandatului, că a umplut Oradea de șantiere, a făcut un sondaj și avea 7%.

În anul al treilea, deci spre final de mandat, avea 11%.

Toți din partid, din PNL, spuneau: nu mai avem nicio șansă, trebuie să găsim alt candidat! Da?

Omul s-a dus, că-l știți cum e, s-a dus până-n pânzele albe cu proiectele lui și a câștigat cu 67%!

I.D.: Puteți avea o problemă în interiorul PNL?

Florin Oancea: Nuu, nici vorbă, nu, nu, nu. Eu discutam de cu totul altceva. Spre exemplu, spuneau că s-a făcut un sondaj și eu sunt pe locul 3.

I.D.: Dar s-a făcut sau nu?

Florin Oancea: Cine știe? Eu nu l-am văzut. Poate da, poate nu. Poate sunt numai intoxicări. Și să fie așa, să fiu astăzi pe locul 3, există o explicație. Au fost prea multe situații de criză. Și transportul local, și Mintia, și școlile… A fost un mandat zbuciumat.

Ce se întâmplă la anul, când mai mult de jumătate din proiectele pe care le-am început le vom finaliza? Ce se întâmplă în 2024, când voi finaliza 99% din proiecte? Se vor schimba radical lucrurile.

Deci să nu se culce pe o ureche cei care vor să candideze la Primăria Deva, că Oancea nu mai candidează!

Într-o singură variantă nu mai candidez: dacă în primăvara-vara lui 2024, că alegerile vor fi în septembrie, eu voi face un sondaj, voi comanda și voi plăti personal un sondaj, să văd realitatea. Și dacă, într-adevăr, sunt pe locul 3 sau 4, cum și-ar dori mulți, nu mai candidez. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente