marți, mai 14, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăUSR cere demisia lui Gabriel Ilieș din Consiliul Local Deva. Ce răspunde...

USR cere demisia lui Gabriel Ilieș din Consiliul Local Deva. Ce răspunde Gabriel Ilieș

”Uniunea Salvați România, filiala județeană Hunedoara, a luat act de sesizările adresate de mai mulți membri ai filialei Deva în legătură cu acțiunile contrare valorilor și principiilor USR, precum și intereselor cetățenilor ale consilierului local Gabriel Nelu Ilieș, fost viceprimar USR al municipiului Deva.” a anunțat USR Plus Hunedoara, luni, pe pagina de Facebook a partidului.

”În repetate rânduri, acesta s-a poziționat contrar opiniilor discutate în cadrul filialei, a votat împotriva proiectelor sau amendamentelor depuse de celălalt consilier USR Deva sau a votat pentru proiecte în privința cărora se hotărâse vot împotrivă sau abținere, dat fiind că nu reprezentau echitabil interesele comunității.

Pentru astfel de manifestări și poziționări contrare echipei USR și deciziilor comune ale acesteia, domnul Gabriel Ilieș a fost în trecut sancționat cu avertisment scris. Decizia s-a bazat pe statutul USR, care prevede expres, printre alte îndatoriri, ca membrii partidului să nu întreprindă acțiuni în contradicție cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziție publice, interesele legitime ale USR și ale membrilor săi.

În ciuda sacționării cu avertisment scris, domnul Gabriel Ilieș a continuat să manifeste același tip de comportament, nerespectând interesele comunității și aducând prejudicii obiectivelor susținute de USR. Acțiunile sale au fost semnalate de mai mulți membri ai echipei și supuse atenției Biroului Județean, iar domnului Gabriel Ilieș i-a fost solicitată demisia din funcția de consilier local.

În condițiile în care domnul Gabriel Ilieș a refuzat să revină cu un răspuns sau să își prezinte demisia din funcția de consilier local, o poziție obținută pe lista USR la alegerile din toamna anului 2020, Biroul Județean Hunedoara va discuta și analiza sesizările în prima ședință și va dispune aplicarea sancțiunilor care se impun.” – se arată în comunicatul USR Plus Hunedoara.

Contactat de newshd.ro, domnul Gabriel Ilieș a declarat următoarele:

”Referitor la comunicatul USR filiala județeană Hunedoara, vă informez că, până în acest moment, nu mi-a fost transmisă nicio sesizare la adresa mea, în mod oficial.

Am luat act, cu stupoare, de comunicatul filialei județene USR Hunedoara de pe Facebook, în care se afirmă că ”nu am respectat interesele comunității, în mod repetat”.

Gabriel Ilieș, consilier local USR, fost viceprimar al municipiului Deva: ”Nu intenționez să demisionez din Consiliul Local Deva”

Activitatea mea, în calitate de consilier local și viceprimar, este prezentată în raportul public depus la Primăria Deva. Orice cetățean are acces să analizeze dacă acțiunile mele au fost sau nu în concordanță cu interesele comunității.

Pe de altă parte, luând act de acuzele publice, invit pe colegul/colega care a formulat acest comunicat (nesemnat), să ne spună, cu subiect și predicat, care sunt ”interesele cetățenilor prejudiciate” de mine și care sunt ”valorile, principiile și obiectivele USR”, invocate în comunicat, contrare cu acțiunile mele.

Nu intenționez să demisionez din Consiliul Local Deva și îi invit pe colegii mei să răspundă la aceste întrebări.

În continuare, activitatea mea în Consiliul Local Deva se va desfășura conform jurământului depus de mine la învestire: ”voi face întotdeauna, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterea și priceperea mea, pentru binele locuitorilor Municipiului Deva.” – a declarat Gabriel Ilieș, în exclusivitate pentru newshd.ro

Gabriel Ilieș a fost viceprimar al municipiului Deva în perioada 29 ianuarie 2021 – 3 martie 2022 și a candidat, în 2020, pentru funcția de primar al Devei, pe listele USR.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente