joi, mai 9, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTALERTĂ MAXIMĂ: Unui polițist i s-a furat PISTOLUL cu tot cu centură,...

ALERTĂ MAXIMĂ: Unui polițist i s-a furat PISTOLUL cu tot cu centură, în timpul intervenției la o încăierare în Crișcior – VIDEO

Un polițist de la Poliția municipiului Brad a rămas fără pistolul din dotare, încărcătorul de rezervă plin cu cartușe, spray-ul lacrimogen și bastonul telescopic. Polițistul fusese chemat să intervină la o încăierare izbucnită într-un bar din Crișcior. În timp ce încerca să-l încătușeze pe unul dintre scandalagii, altul i-a furat polițistului centura cu tot cu pistol și cartușe.

Scandalul a avut loc duminică seara într-un local din comuna Crișcior, mai exact cârciuma din Gura Barza cunoscută de localnici sub numele ”La Iancu”. Pentru că erau implicate mai multe persoane violente, polițiștii din Criscior au cerut ajutorul colegilor de la Brad.

Scandal mare, duminică seara, la un bar din Crișcior. Sunt chemați polițiștii de la Brad

La data de 7 ianuarie 2024, în jurul orei 18:00, Poliția Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la faptul că la un local public din comuna Crișcior are loc o altercație în care sunt implicate mai multe persoane.

În baza sesizării, patrula de intervenție de pe raza Secției de Poliție Rurală Crișcior s-a deplasat în regim prioritar la fața locului.

Având în vedere faptul că în altercație erau implicate mai multe persoane recalcitrante, polițiștii au solicitat sprijin dispecerului Poliției Municipiului Brad. Spre locul intervenției a fost trimisă și o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică Brad.

În timp ce folosea forța ca să pună cătușele unui scandalagiu, altul i-a furat centura cu pistol și cartușe

Polițiștii au aplanat conflictul, iar în timp ce utilizau forța în vederea încătușării persoanelor implicate în altercație, unuia dintre agenții de poliție i s-ar fi desprins centura tactică, pe care avea atașate mijloacele din dotare, ce i-a fost sustrasă de una dintre persoanele aflate la locul intervenției.

Pe centura tactică se aflau un pistol, încărcătorul de rezervă plin cu cartușe, un spray lacrimogen, un baston telescopic.

Alertă generală, a fost alertat întreg efectivul poliției pentru găsirea pistolului

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, persoană implicată în altercație, este bănuit că i-ar fi sustras agentului de poliție centura tactică.

Bărbatul a fost depistat la scurt timp pe raza comunei Crișcior, însă a refuzat să coopereze cu polițiștii în vedere indicării locului în care s-ar afla centura tactică.

De asemenea, alți doi bărbați implicați în altercație au fost conduși la sediul Poliției, pentru a fi audiați în legătură cu implicarea în conflict.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în vederea recuperării centurii tactice, a identificării tuturor persoanelor implicate în altercație și a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală.

Anchetă internă în Poliția județului Hunedoara

Conducerea IPJ Hunedoara a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor. (Sursa: IPJ Hunedoara)

VIDEO: Facebook/Manele Manele

Localul în care a avut loc încăierarea

Localul din Gura Barza, comuna Crișcior, unde a avut loc încăierarea de duminică seara. Cârciuma este cunoscută de localnici sub numele ”La Iancu”.

A fost găsită centura DAR NU ȘI PISTOLUL

ACTUALIZARE 1 – Luni, ora 05:15

În urma activităților de căutare, în cursul nopții a fost găsită centura cu 1 încărcător cu 17 cartușe, 1 spray și 1 baston telescopic, pe o vale, în apropierea râului Criș. (IPJ Hunedoara)

Cel care a furat pistolul și încă doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore

ACTUALIZARE 2 – Luni, ora 09:15

Hoțul pistolului a fost reținut de polițiști

În urma activităților de cercetare penală și a probatoriului administrat în cazul altercației din comuna Crișcior, din seara zilei de 07 ianuarie a.c., polițiștii au luat măsura preventivă reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Brad.

Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor (respectiv de sustragerea armamentului și a muniției din dotarea unui agent de poliție care a intervenit la eveniment).

Alți doi scandalagii au fost și ei reținuți de polițiști

De asemenea, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de doi bărbați, unul în vârstă de 41 de ani, din municipiul Brad și unul de 42 de ani, din comuna Crișcior, ambii bănuiți de comiterea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Cei trei bărbați urmează a fi prezentați magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale. (IPJ Hunedoara)

Scandalagiii de la Criscior au fost duși la audieri la Poliția municipiului Brad

ACTUALIZARE 3 – Marți, ora 08:00

Cei trei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. (IPJ Hunedoara)

VIDEO: Tiberiu Mariș/ Digi24

Mai multe echipe de polițiști caută pistolul și muniția furate duminică seara

Polițiștii caută pe malul Crișului pistolul furat și muniția aferentă. VIDEO: IPJ Hunedoara
Declarația comisarului-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara – luni, ora 13:00. VIDEO: IPJ Hunedoara

Căutările pistolului au continuat și în ziua de marți, 9 ianuarie:

știre în curs de actualizare – vom reveni cu noutăți

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente