joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăRĂZBOI CIUDAT pe Facebook. Un ONG vrea referendum pentru demiterea lui Laurențiu...

RĂZBOI CIUDAT pe Facebook. Un ONG vrea referendum pentru demiterea lui Laurențiu Nistor, CJ răspunde: ”intrarea în ridicol”

La miezul nopții dinspre marți spre miercuri, un domn pe nume Constantin Mornea, care se prezintă drept ”Jurist, Specialist în Management Sanitar, Teolog, traducător pentru limbile Engleză, Franceză” și ”Președinte la Colegiul Pacienților Hunedoara” a făcut un anunț șocant:

”Dragi pacienți și prieteni hunedoreni,

VOI INIȚIA PROCEDURA DE DEMITERE PRIN REFERENDUM A PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN HUNEDOARA, Laurențiu Nistor!” – a scris Constantin Mornea pe pagina sa de Facebook.

CE L-A SUPĂRAT PE CONSTANTIN MORNEA

”Cine crede că este de neînlocuit, se înșală! Sănătatea nu se negociază: cred că v-ați dat seama că este vorba despre suprimarea URGENȚEI CĂLAN! – a continuat postarea lui Constantin Mornea.

”Poate unii dintre dvs acceptați situația, eu însă nu o accept. Poate unii dintre dvs sunteți naivi, eu însă sunt pragmatic!

De acum înainte, bunăstarea județului vostru, dragi prieteni hunedoreni, depinde de voi!

Din punct de vedere medical, tot ceea ce v-am promis vis-a-vis de neurochirurgie, veți avea, pentru că am avut grija de asta când trebuia.

Tot din punct de vedere medical, astăzi am înțeles cine este de vină: Laurențiu Nistor- Președintele Consiliului Județean Hunedoara!

În acest context, în virtutea Constituției României conform căreia dreptul la sănătate este asigurat și garantat, eu nu voi rămâne pasiv la amânările și tertipurile lui Laurențiu Nistor:

1. Voi sesiza situația de la UPU-Călan Curții Constituționale.

2. Voi iniția conform CODULUI ADMINISTRATIV, CODULUI ELECTORAL ȘI CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI procedura de demitere a Președintelui Consiliului Județean Hunedoara!” – a scris Constantin Mornea.

CE A RĂSPUNS CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieșirea din anonimat, intrarea în ridicol

Am luat act cu multă nedumerire de intenția reprezentantului unui ONG de a iniția un demers de demitere a președintelui Consiliului Județean Hunedoara, prin referendum. Inițiativa este cu atât mai ciudată cu cât temeiul la care se raportează este lipsit de responsabilitate socială.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, și-a exprimat în repetate rânduri poziția favorabilă, firească, față de continuarea activității extensiei de la Călan a Unității de Primiri Urgențe – SMURD a Spitalului Județean de Urgență Deva. Deloc lipsit de relevanță publică, acest subiect este analizat temeinic, cu responsabilitate, la nivelul administrației județene și al conducerii SJU Deva, întrucât lipsa medicilor specializați în medicina de urgență este o problemă care afectează întreaga țară.

În lipsa personalului medical specializat, extensia Călan a UPU-SMURD SJU Deva nu poate funcționa în scopul îndeplinirii funcțiilor reglementate pentru tratarea pacienților. De aceea, se fac noi demersuri pentru angajarea de medici de urgență care să asigure funcționarea UPU-SMURD a SJU Deva și a extensiilor de la Călan și Ilia.

Asistăm, în mod absolut regretabil, la o acțiune populistă ai cărei inițiatori profită în mod fundamental de nemulțumirea creată în rândul populației în raport cu situația expusă mai sus. Promovarea unui discurs agresiv, bazat pe ură și intoleranță, lipsit de conținut, doar pentru a obține un abur de notorietate, arată că practicile unora insultă însăși inteligența locuitorilor județului Hunedoara.

Este greu, aproape imposibil de închipuit, că un personaj care susține că se pricepe la toate, de la teologie și sănătate, la management medical, dansuri exotice (după cum se poate constata în mediul online) și traduceri lingvistice, care în urmă cu două luni se lupta pentru drepturile urșilor, iar acum câteva zile făcea angajări pentru o firmă de taxi, este cel care poate salva în mod mesianic sistemul medical românesc. Cu atât mai puțin prin demersuri populiste, de o logică clădită pe un fundament irațional.

Preocuparea președintelui Laurențiu Nistor pentru domeniul sănătății este de notorietate. Dar, pentru domnul Mornea, voi relua aici, succint, câteva dintre ele: proiectul de reparații capitale a SJU Deva, construcția unei noi secții de Pediatrie, cumpărarea unui aparat RMN, proiecte europene de extindere a UPU SMURD și de modernizare și dotare a secției de Radiologie și Imagistică Medicală, proiect de reparații capitale și dotare la secția de recuperare Baia Sărată, investiții în Cardiologia Intervențională și Cateterism Cardiac, construcția secției Spitalizare de Zi. Prin PNRR vor fi realizate noi investiții: reabilitarea secției de Pneumologie, Centrul de Stomatologie – Urgențe, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, Ambulatoriul SJU Deva, Laboratorul de recuperare. Urmează: Centru de Radioterapie și secție Oncologie în spațiu nou, extindere spațiu UPU SMURD. La acestea se adaugă investițiile făcute la cele două sanatorii din subordine, proiectul de reparații capitale al Sanatoriului de la Geoagiu fiind un proiect extrem de ambițios.

Domnul Mornea însă, ignoră aceste aspecte și merge pe drumul său, lăsând în urmă dâre care îi definesc activitatea incoerentă, dâre care abundă în consecvența tristă cu care lovește, zi de zi, în cei care își fac datoria față de pacienți. Această atitudine regretabilă nu face decât să afecteze sistemul medical, medicii, asistenții, toți cei care trudesc zi de zi pentru a ne trata pe noi și apropiații noștri. Sunteți invitat la sediul Consiliului Județean Hunedoara dacă aveți soluții LEGALE!

Domnule Mornea, președintele Laurențiu Nistor are un singur aliat: locuitorii județului Hunedoara și nu se teme de petardele lansate de oameni ca dumneavoastră. Dimpotrivă, este mai pregătit și mai motivat ca niciodată să arate hunedorenilor, chiar și dumneavoastră care sunteți gorjean, că echipa PSD de la Consiliul Județean Hunedoara condusă de domnia sa este unită, eficientă și că își va onora toate promisiunile. Chiar mai mult decât atât!

Bogdan Hăulică,

Purtător de cuvânt al Președintelui CJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente