test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTUN NOU CUTREMUR, de 5,7 grade, s-a produs marți, la ora 15:17....

UN NOU CUTREMUR, de 5,7 grade, s-a produs marți, la ora 15:17. ISU Hunedoara a activat Grupa Operativă

Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în județul Hunedoara şi în mai multe judeţe ale ţării, precum și în București. Iniţial, datele INFP anunţau că seismul a avut loc în Vâlcea şi a avut o intensitate mai mică, de numai 4,5.

”În ziua de 14.02.2023, 15:16:53 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km. 

Cutremurul s-a produs la 102 km NV de Craiova, 120 km SV de Sibiu, 146 km V de Pitesti, 161 km SE de Timisoara, 183 km SE de Arad, 195 km S de Cluj-Napoca, 204 km E de Belgrade, 208 km E de Zemun, 212 km NE de Nis, 212km V de Brasov”, a transmis INFP. 

Cutremurul a fost resimţit din nou în mai multe judeţe ale ţării, printre care și județul Hunedoara, dar şi în Capitală.

ACTUALIZARE: Cutremurul cu magnitudinea 5,7 pe Richter, produs marţi în judeţul Gorj, a fost urmat de 13 replici cu magnitudini între 2,4 şi 4,1, potrivit datelor INFP.

ACTUALIZARE ISU Hunedoara: După producerea seismului înregistrat, astăzi, la ora 15:16, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara a activat imediat Grupa Operativă, sub comanda inspectorului șef, care a început monitorizarea situației din privind eventualele efecte negative ale mișcării seismice.
Echipele de intervenție de la nivelul fiecărei subunități ale I.S.U. Hunedoara se află, în acest moment în teren, fiind prealertate toate subunitățile de intervenție.

ACTUALIZARE ISU Hunedoara: În acest moment, echipele de intervenție de la nivelul fiecărei subunități ale I.S.U. Hunedoara se află în misiune, pe teren, fiind prealertate toate subunitățile de intervenție, care efecuează misiuni de monitorizare a situației.

La numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate, până acum, 11 apeluri de urgență (Deva -1, Hunedoara-1, Vulcan – 9), prin care se semnala atacuri de panică ale cetățenilor pentru care s-a apelat. Nu sunt informații, până la acestă oră, care să indice eventuale pagube materiale sau tehnologice, iar situația este monitorizată în continuare.

ACTUALIZARE: Primăria din Târgu Jiu a fost evacuată, marţi, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 iar mai multe coşuri de fum s-au prăbuşit. ”Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare, dar şi durata lui, cred că a fost mai mare”, a declarat, la Digi 24, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

ACTUALIZARE: Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei.

Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin.

În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister.

știre în curs de actualizare

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente