joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTTuriști rătăciți noaptea în Retezat. Salvamontiștii hunedoreni continuă căutările. UPDATE: un turist...

Turiști rătăciți noaptea în Retezat. Salvamontiștii hunedoreni continuă căutările. UPDATE: un turist de 58 de ani a fost găsit decedat

Noapte albă pentru salvamontiștii hunedoreni de la punctele de permanență din Masivul Retezat.

Aseară, o echipă de salvatori montani de la Baza Salvamont Râușor au localizat, căutat și salvat un grup de 3 turiști de naționalitate cehă, rătăciți de pe o potecă nemarcată într-o zonă împădurită și greu accesibilî din zona Gura Zlata. Acțiunea a durat până târziu în noapte dar cei trei rătăciți au fost predați în bune condițiuni aparținătorilor, la Cabana Gura Zlata.

Tot până spre dimineață au durat și căutările salvamontiștilor de la punctele de permanență Pietrele, Bucura și Poiana Pelegii, care au încercat să dea de urma unui turist dispărut în căldarea superioară a Văii Galeș. Bărbatul în vârstă de 58 ani a părăsit grupul pe o scurtătură nemarcată, în cursul dupăamiezei de ieri, și de atunci nu a mai fost văzut. În această dimineață căutarile vor fi reluate de salvamontiști, care vor încerca localizarea și cu dronele din dotare.

UPDATE 14:30 – Dacă unul din cele două cazuri de azi noapte, la care salvamontiștii hunedoreni au fost solicitați, a avut un final fericit, nu acelasi lucru se poate spune despre cel de al doilea. Persoana dată disparută în partea superioara a Căldării Galeș, undeva sub Porțile Închise, a fost gasită decedată de salvamontiști în cursul dimineții de azi. Condoleanțe familiei!

Sursa: Salvamont Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente