vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăTraian Berbeceanu: Fostul primar (Mircia Muntean) nu poate candida până în aprilie...

Traian Berbeceanu: Fostul primar (Mircia Muntean) nu poate candida până în aprilie 2025. Eu nu candidez la Primăria Deva. Este fake news!

Invitat, vineri, în emisiunea „Replica ta” de la televiziunea Info HD, administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, a demontat zvonurile despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Deva, în 2024.

De asemenea, el a afirmat că fostul primar Mircia Muntean nu are dreptul legal să candideze la alegerile locale din septembrie 2024.

Informaţia despre posibila candidatură a lui Traian Berbeceanu la Primăria Deva fusese lansată în urmă cu o săptămână, la o altă televiziune locală, de către Mircia Muntean, fost primar al Devei.

Traian Berbeceanu: „Pe mine chiar mă deranjează subiectul ăsta (al candidaturii la Primăria Deva – n.n.), pentru că este un subiect fals. Cei care mă simpatizează pe mine şi care consideră că ar vota cu mine, îi rog şi îi îndemn cu toată buna-credinţă şi din tot sufletul să-l voteze pe Florin Oancea. Eu cu Florin Oancea sunt în echipă, sunt administrator public, niciodată nu mi-a trecut prin cap să candidez şi nici nu-mi doresc să candidez. Deva are primar şi are un primar foarte bun. Împreună, şi nu doar noi, împreună cu toată echipa din Primărie avem proiecte pe termen scurt, mediu şi lung şi le vom duce la bun sfârşit.

Iar cu privire la acel fost primar, ştiu despre cine e vorba, am aflat şi eu despre declaraţiile pe care le-a făcut. Oamenii trebuie să înţeleagă foarte clar că este un fake news.

Domnul fost primar, vă spun aşa, din memorie, a fost condamnat la o pedeapsă cu executare în aprilie 2017. Deci a primit 6 ani cu executare, ştiu foarte bine pentru că, prin natura meseriei pe care am desfăşurat-o, am fost coordonatorul activităţilor unuia dintre dosarele pentru care a primit această condamnare.

Deci a primit 6 ani de închisoare cu executare, a primit şi o pedeapsă complementară de 2 ani de zile, asta se întâmpla în aprilie 2014, când a rămas definitivă condamnarea dumnealui.

Deci 6 ani condamnare plus doi ani pedeapsă complementară sunt 8 ani de zile, calculaţi din aprilie 2017, dumnealui poate să candideze în aprilie 2025. Conform legii. Pedeapsa complementară nu este prescriptibilă, nu poate fi nici măcar graţiată, deci trebuie s-o ducă la bun sfârşit.

Deci personajul respectiv îşi păcăleşte simpatizanţii, atâta câţi sunt ei, cu o presupusă candidatură, la care nu are dreptul legal.

Deci dumnealui poate să candideze în aprilie 2025. Alegerile fiind în septembrie 2024.

Dumnealui, domnia-sa, ca să termin o dată pentru totdeauna cu subiectul ăsta, în mod clar a făcut-o cu un pic de şiretenie politică, pentru că îl cunoaştem cu toţii, a crezut că dacă lansează un astfel de fake-news o să bage şarpele sau băţul prin gard.

Deci îl anunţ şi pe dumnealui şi pe toţi devenii că sunt în echipa pe care Florin Oancea o coordonează şi mergem împreună pentru binele oraşului până la capăt şi o să ne ducem toate proiectele la bun sfârşit.” – a afirmat Traian Berbeceanu, vineri, în emisiunea de la Info HD.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente